ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

15ος Διεθνής Αγώνας Χειμερινής Κολύμβησης

Ο Δήμος Θερμαϊκού, στα πλαίσια της καμπάνιας «ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ», στην οποία συμμετέχει και του οποίου η διοργάνωση έχει γίνει σε τη συνεργασία της εταιρείας ΑΑΕ / Αξιοποίηση Ακτών Ελλάδος, ετοιμάζεται να υποδεχθεί στις θάλασσές του, τον 15ο Διεθνή Αγώνα Χειμερινής Κολύμβησης «Παλίρροια». Ο αγώνας έχει προγραμματισθεί για τις 14 Ιανουαρίου 2018, ώρα 11.00-14.00, στο χώρο των ΚΑΑΥ Αγ. Τριάδας.  Υπεύθυνοι : η διοίκηση των ΚΑΑΥ Αγ. Τριάδας, ο πρόεδρος του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. του Δήμου Θερμαϊκού, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Μαραθώνιας & Χειμερινής Κολύμβησης Marathon Swim Νίκος Ρεπανάς και ο εκπρόσωπος της ΑΑΕ Βασίλης Τζιάνης. Πληροφορίες : Νικόλας Ρεπανάς (Marathon Swim)    Τηλ. 6944 700872

Πέρα από τη στήριξη στην επίδειξη ευγενούς άμιλλας 100 και πλέον αθλητών, αλλά και απλών πολιτών και ΑΜΕΑ και των δύο φύλων όλων των ηλικιών, τη δυνατότητα μύησης στη χειμερινή κολύμβηση σε μία από τις δύο διαδρομές 300 ή 1000 μέτρων, μιας και ο αγώνας είναι ανοιχτός σε όλους και την ενημέρωση από επαγγελματίες αθλητές για τα ευεργετικά οφέλη της χειμερινής κολύμβησης στον ανθρώπινο οργανισμό, η συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση αποτελεί επίσης ιδανική ευκαιρία για μια ευχάριστη βόλτα αναψυχής στο Δήμο Θερμαϊκού. Όλοι, δημότες, κάτοικοι και επισκέπτες, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη χειμερινή ομορφιά της ακτής και να απολαύσουν το πρωινό τους καφέ στο ζεστό ΚΨΜ του ΚΑΑΥ Αγ. Τριάδας υπό τη μουσική της μπάντας του Γ΄ Σώματος, που θα συνοδεύσει τον αγώνα, ή να γευτούν τοπικό τσίπουρο και κρασί συνοδευμένο από γευστικές απολαύσεις της περιοχής. Τέλος, ειδικά για τους επισκέπτες του Δήμου, η περιήγηση στην Αγ. Τριάδα, τους Νέους Επιβάτες (το γνωστό Μπαξέ Τσιφλίκι), την Περαία, το Αγγελοχώρι , τη Μηχανιώνα ή την Επανομή, αδιαμφισβήτητα θα αποτελέσει μια γνωριμία που θα μείνει αξέχαστη.

Ο 15ος Διεθνής Αγώνας Χειμερινής Κολύμβησης συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της καμπάνιας, με το οποίο ο Δήμος Θερμαϊκού στοχεύει να προβάλει τις ιδιαιτερότητες των ακτών του κατά τη χειμερινή περίοδο και παράλληλα να εκσυγχρονίσει τις υποδομές τους, για να είναι επισκέψιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, προσκάλεσε τον κόσμο να παραστεί και να παρακολουθήσει τον αγώνα κολύμβησης, στηρίζοντας τους συμμετέχοντες, λέγοντας ότι : «επιδίωξη του Δήμου Θερμαϊκού, μέσω της συγκεκριμένης διοργάνωσης, είναι πέρα από την προβολή των ακτών του, να υπενθυμίσει κιόλας στους πολίτες, ότι το καλοκαίρι δεν είναι η μοναδική εποχή του χρόνου, κατά την οποία οι θάλασσες και οι ακτές μπορούν να υποδέχονται κόσμο. Οι χειμερινές δραστηριότητες αποτελούν έναν εν δυνάμει πόλο έλξης, που εκτός από τον ψυχαγωγικό τους χαρακτήρα, μέσω της προβολής τους, θα επιφέρουν και οικονομική τόνωση της περιοχής. Ωστόσο, ιδιαίτερης σημασίας είναι και η ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ της τοπικής κοινωνίας, μέσα από τη συμμετοχική διαδικασία. Γι’ αυτόν το λόγο και εφόσον αναφερόμαστε σε δράσεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου του Δήμου, καλείται ο κάθε δημότης να ενημερωθεί για τις εκδηλώσεις και να τις στηρίξει, λαμβάνοντας μέρος σε αυτές.»

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο πραγματοποιείται με τη συνεργασία της ΤΕΘ/Τουριστικής Εταιρείας Θερμαϊκού, της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, της Καθημερινότητας & Πρασίνου, της Τεχνικής Υπηρεσίας και Οικονομικών, του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου του Δήμου, και της ΑΑΕ/Αξιοποίηση Ακτών Ελλάδος, ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2017 και ολοκληρώνεται το Σάββατο 22 Απριλίου 2018, με το πρόγραμμα να έχει ως εξής :

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 

(Όλες οι εκδηλώσεις θα κινηματογραφηθούν και το τελικό υλικό που θα προκύψει θα παρουσιαστεί στην τελετή λήξης.) 

  • Δεκέμβριος 2017-Ιανουάριος 2018

Αφαίρεση περιττών, καθαριότητα ακτών και ρεμάτων, δημιουργία υποδομών υγιεινής στο ρέμα Νέων Επιβατών (πρότυπα WC). 

  • Ιανουάριος 2018

Δενδροφυτεύσεις

Χώροι: ακτές και κοινόχρηστοι χώροι 

  • Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018

15ος Διεθνής Αγώνας Χειμερινής Κολύμβησης «Παλίρροια»

Ώρα: 11.00 – 14.00

KAAY Αγ. Τριάδας 

  • Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Αστρονομική Βραδιά σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης

Χώρος: Φάρος Αγγελοχωρίου

Ώρα: 19.00-24.00 

  • Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

Πρωινός περίπατος στον υδροβιότοπο Επανομής

Χώρος: Υδροβιότοπος Επανομής

Ώρα: 11.00-14.00 

  • Μάρτιος 2018

Τοποθέτηση SOLAR KIOSK και ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ-ΝΤΟΥΖ ΣΠΕΙΡΑ

Χώρος: ακτές και πλατείες Δήμου Θερμαϊκού 

  • Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018

Γυναικείο πολυφωνικό συγκρότημα STRINGLESS

Χώρος: Σκάλα Νέων Επιβατών

Ώρα: μετά την παρέλαση  

  • Δευτέρα 23 & Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Εγκατάσταση ράμπας για ΑΜΕΑ

Χώρος: Νέοι Επιβάτες 

  • Σάββατο, 28 Απριλίου 2018

Τελετή λήξης

Χώρος: ΚΑΠΠΑ

Ώρα: 11.00-14.00

Χαιρετισμός του Δημάρχου κ. Γιάννη Μαυρομάτη. Ομιλίες για την ανάπτυξη και την προστασία ακτών, πάρκων και ρεμάτων από εκπροσώπους της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, η οποία είναι υπεύθυνη για τα προγράμματα Γαλάζια Σημαία και Green Key, και εκπρόσωπο της ΑΑΕ. Προβολή ντοκιμαντέρ με στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ. 

Άλλες ενδεικτικές εκδηλώσεις από το πρόγραμμα για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2018 στο Δήμο Θερμαϊκού :Προώθηση Ανακύκλωσης, Ποδηλατικός αγώνας, Βραδιά προώθησης τοπικών βιολογικών προϊόντων & μουσική εκδήλωση

Αφήστε μια απάντηση