ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

3ο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»

Μετά την επιτυχία, των δύο προηγούμενων χρόνων διοργανώνεται φέτος το 3ο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών, μια σημαντική τομή για την Μουσική Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από 16 έως και 18 Μαρτίου, στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Μεταμορφώσεως & Αργυρουπόλεως γωνία). Στη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων, 47 Χορωδίες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, από βρεφονηπιακούς σταθμούς μέχρι πανεπιστημιακές χορωδίες από τον Έβρο μέχρι την Πελοπόννησο και τα Επτάνησα, θα εμφανιστούν επί σκηνής, συμβάλλοντας στη διάδοση και την ανάδειξη του έργου μουσικών, εκπαιδευτικών και παιδιών- μελών των σχολικών χορωδιών. Η φετινή θεματική είναι αφιερωμένη στη, Παραδοσιακή Μουσική.

Το Φεστιβάλ που δυναμώνει και καθιερώνεται λόγω της μεγάλης συμμετοχής Σχολικών Χορωδιών, αλλά και της ανταπόκρισης του κοινού και βοηθά στην ανάπτυξη της μουσικής και Χορωδιακής εκπαίδευσης του τόπου μας, συνδιοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Δήμο Καλαμαριάς. Στόχος είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν να εκπροσωπούν την Ελλάδα ακόμη και σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών.

Παράλληλα, αναδεικνύεται διαμέσου του Χορωδιακού εργαλείου, η συνεισφορά στη συνάντηση και αλληλεπίδραση παιδιών από διάφορες περιοχές της χώρας μας, προβάλλοντας τη μουσική, ως κοινό πεδίο συνάντησης του εθνικού πολιτισμού και της κληρονομιάς. Το Φεστιβάλ που φιλοδοξεί να αποτελέσει σημαντικό μουσικό και πολιτιστικό θεσμό του Δήμου, τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου Γιάννη Κούκα, διευθυντή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας και της Χορωδίας του Δήμου Καλαμαριάς.

Στη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων θα μιλήσει η Εθνομουσικολόγος, καθηγήτρια του Α.Π.Θ., Αθηνά Κατσανεβάκη , ενώ θα πραγματοποιηθούν και δύο Σεμινάρια – Εργαστήρια για τη διεύθυνση Σχολικής Χορωδίας. Εισηγητές θα είναι η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Μαρία –΄Εμμα Μελιγκοπούλου, και η καθηγήτρια του Α.Π.Θ., Εριφύλλη Δαμιανού.
Η είσοδος είναι ελεύθερη με αριθμημένα δελτία τα οποία θα παραλαμβάνονται από το Γραφείο της Φιλαρμονικής (τηλ. 2313 314 551)

Αφήστε μια απάντηση