LIFE & STYLE

4η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών..

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει ενεργά με τη συμμετοχή της, τη συμμετοχή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, καθώς και των επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας, την 4η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOOD EXPO 2017 και την παράλληλη έκθεση OENOTELIA, που θα πραγματοποιηθούν από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου 2017, στο Εκθεσιακό Κέντρο Athens Metropolitan Expo στην Αθήνα. Η FOOD EXPO αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό, αλλά και το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τα τρόφιμα και ποτά στη χώρα μας, που έχει επιβεβαιώσει τη φήμη της ως μια πραγματικά μεγάλη διεθνής έκθεση, η οποία όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, αλλά συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως και στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζοντας ουσιαστικά δράσεις για την ανάδειξη των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής, θα συμμετάσχει στην 4η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOOD EXPO 2017 με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και κρασιά, τα οποία παράγονται από επιχειρήσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη της περιοχής και αποτελούν προϊόντα-σημαία της Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος της συμμετοχής της είναι  η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της ΠΚΜ και η  προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πλαισιωθεί από γαστρονομική εκδήλωση, με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση των τοπικών παραγόμενων στην εδαφική της επικράτεια προϊόντων. Τα μενού θα παρουσιάσουν καταξιωμένοι chefs από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του “Mediterranean Food Experience”. Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, προσκλήσεις επαγγελματιών και θα διοργανωθούν συναντήσεις b2b με τους ξένους αγοραστές καθ’ όλη την διάρκεια της Έκθεσης. Επίσης, θα προβληθεί η συμμετοχή της Περιφέρειας σε όλα τα κλαδικά περιοδικά των τροφίμων και των ποτών, με εκτενή ρεπορτάζ και άρθρα και θα παρουσιαστεί η συμμετοχή της με αναλυτική προβολή στον κατάλογο εκθετών της FOOD EXPO.

Σε ό,τι αφορά τα τρόφιμα, θα υπάρχει περίπτερο επιλογής της Περιφέρειας, σε κεντρικό σημείο του Hall 1, σε χώρο τύπου «νησί» (4 πλευρές ελεύθερες), το οποίο θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες προβολής των παραγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεών της με τρόφιμα. Στο πλαίσιο της συμμετοχής της ΠΚΜ στην έκθεση, θα καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες των περιπτέρων (παροχή και σύνδεση ρεύματος, νερό, καθαριότητα, φύλαξη, σύνδεση internet κ.α.), η αποκομιδή και απομάκρυνση συσκευασιών και απορριμμάτων, τα ψυγεία για τα ευπαθή προϊόντα κ.α. Θα λειτουργεί μια ρεσεψιόν για την υποδοχή των επισκεπτών, καθώς και διακριτός χώρος με δυνατότητα προσφοράς καφέ και νερού συμπεριλαμβανομένων όλων των απαραίτητων αναλωσίμων.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα διατεθούν προσκλήσεις (έντυπες και σε ηλεκτρονική μορφή), επαρκής αριθμός καρτών «εκθέτη» με barcode για ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο της έκθεσης των στελεχών για όλες τις ημέρες λειτουργίας της έκθεσης, συνεργεία παλετοφόρων και ανυψωτικών για την φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων, καθημερινός καθαρισμός του περιπτέρου, πρόσβαση σε όλες τις εκδηλώσεις και σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με την FOOD EXPO. Οι αιτήσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην FOOD EXPO και την OENOTELIA θα πρέπει να αποστέλλονται έως και τις 10 Φεβρουαρίου 2017 συμπληρωμένες στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr και dao@pkm.gov.gr ή στο fax 2310989348. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Γλυκερία Καραλή στο τηλέφωνο 2310910445. Οι δηλώσεις συμμετοχής και ενημερωτικό υλικό για τις επιχειρήσεις έχουν αναρτηθεί ως συνημμένα στη σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (www.pkm.gov.gr). Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Αφήστε μια απάντηση