ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αγώνας Δρόμου για τα πρώην Στρατόπεδα στην Θεσσαλονίκη..

Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν από την Παρασκευή μέχρι και το πρωί της Κυριακής 22 Μαϊου, δεν πτόησαν τους πολίτες που έδωσαν δυναμικό παρών στον «Αγώνα Δρόμου για τα πρώην Στρατόπεδα» με συνδιοργανωτές τους Δήμους Παύλου Μελά και Αμπελοκήπων – Μενεμένης και την υποστήριξη του Α.Σ. Ολυμπιακή Δομή.  Η διοργάνωση περιελάμβανε διαδρομή 10 χλμ με αφετηρία το πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου των Αμπελοκήπων καθώς και αγώνες 5χλμ, 2 χλμ και δυναμικού βαδίσματος 2 χλμ που είχαν όπως και πέρυσι αφετηρία αυτό του Παύλου Μελά, ενώ όλες οι διαδρομές κατέληξαν στο Καρατάσιου, όπου έγιναν και οι απονομές.

Πάνω από 2.000 πολίτες συμμετείχαν σε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός, στέλνοντας παράλληλα και ηχηρό μήνυμα προς τη Κεντρική Διοίκηση του κράτους για την απόδοση και αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων ως κοινόχρηστους, ελεύθερους χώρους πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ (Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας) και Δήμαρχος Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου δήλωσε αντίθετος με τις πολιτικές εκείνες με τις οποίες προσδοκούν κάποιοι στην εμπορευματοποίηση των πρώην στρατοπέδων και τόνισε ότι οι ελεύθεροι αυτοί χώροι θα πρέπει να παραδοθούν στους πολίτες ως μητροπολιτικά πάρκα, για πράσινο, αθλητισμό, πολιτισμό και για χρήσεις κοινής ωφέλειας και κοινωνικών υποδομών. Συνεχάρη θερμά όλους τους υπηρεσιακούς και αιρετούς, που συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθεί η απόλυτα πετυχημένη διοργάνωση, αλλά και τους πολίτες που έτρεξαν και έστειλαν το μήνυμα στην Κεντρική εξουσία.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης ευχαρίστησε τους εθελοντές και όλους όσους συμμετείχαν στην οργάνωση, κυρίως όμως τους πολίτες που κατέκλυσαν τους χώρους των στρατοπέδων και αγωνίστηκαν και στις τέσσερις διαδρομές. ‘’Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους και τα μέλη του δρομικού κινήματος, τους αθλητικούς, πολιτιστικούς, περιβαλλοντικούς συλλόγους, τους συλλόγους ΑμεΑ, τη σχολική κοινότητα, όλες τις ομάδες και τα μεμονωμένα άτομα που συμμετείχαν σε αυτή τη δράση’’ και τόνισε : ‘’Να δοθούν τα πρώην στρατόπεδα στους Δήμους που γνωρίζουν πώς να τα αξιοποιήσουν. Έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες για την απόδοση του Παύλου Μελά στο Δήμο μας και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, να υπογραφεί η σύμβαση καθώς έχουμε καταθέσει το επιχειρησιακό σχέδιο και θέλουμε να το εντάξουμε στο νέο ΕΣΠΑ’’.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης συνέβαλε τα μέγιστα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να διεξαχθεί ομαλά ο Αγώνας και να μη δημιουργηθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση παρ ότι οι διαδρομές συνέδεαν τρία πρώην στρατόπεδα και διαπερνούσαν τον αστικό ιστό και κεντρικές οδούς των δύο δήμων. Να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 300 εθελοντές πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους με σκοπό την ασφάλεια των δρομέων και οι αγώνες ολοκληρώθηκαν χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Το Τμήμα Αθλητισμού – Πολιτισμού είχε την υποστήριξη ιδιαίτερα της Καθαριότητας, αλλά και της Παιδείας, του Πρασίνου, της Διαχείρισης Οχημάτων και του Τμήματος Καθημερινότητας. Στην οργανωτική επιτροπή του Αγώνα συμμετείχαν τα στελέχη των δύο Δήμων: Μάγδα Ρουσσέτη , Ματθαίος Καϊσίδης, Αστέριος Γκούμας, Παρασκευή Ζάββα, Γρηγόρης Ζαγόρας, Δημήτρης Ακριτίδης.

Οι νικητές ανά κατηγορία
10 χιλιόμετρα Ανδρών
1ος Σαντζόλι Γιώργος, 2ος Ζαρκαδάς Νικόλαος, 3ος Χατζηευστρατίου Σπύρος
10 χιλιόμετρα Γυναικών
1η Χαραλαμπίδου Άννα Μαρία, 2η Βαζούρα Μαρία, 3η Αμπραχίμ Κυριακή Δήμητρα
5 χιλιόμετρα Ανδρών
1ος Ανδρεόπουλος Ηλίας, 2ος Ρουσόπουλος Δημήτρης, 3ος Τσαλταμπάσης Αθανάσιος
5 χιλιόμετρα Γυναικών
1η Θεοδωρίδου Αθανασία, 2η Κυριακίδου Αθανασία, 3η Αναστασιάδου Αφροδίτη
2 χιλιόμετρα Ανδρών
1ος Δημούδης Γιάννης, 2ος Φωκιάδης Σταύρος, 3ος Βικίας Σπύρος
2 χιλιόμετρα Γυναικών
1η Αναστασιάδου Μαρία, 2η Μαυρογεωργιάδη Κωνσταντίνα, 3η Αχτζαλωτίδου Ευτυχία
Δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες, κύπελλα στους πρώτους νικητές και μετάλλια στους τρεις πρώτους νικητές.
Βραβεύθηκαν για την πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή η Ακαδημία ποδοσφαίρου ΛΥΚΟΙ FC και ο ΑΓΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑ, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή των ΑμεΑ.
Τιμήθηκαν και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δρομείς, ο 75 χρονος Ρομπές Συμεών (έτρεξε στα 5 χιλιόμετρα) και ο 72 χρονος Βερβερίδης Νίκος (2 χιλιόμετρα).
Πριν τις βραβεύσεις το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει την επίδειξη χορού τμημάτων μαζικού αθλητισμού του Δήμου Παύλου Μελά.

Αφήστε μια απάντηση