ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αλληλεγγύη και στήριξη στη νέα γενιά

Μεγαλώνει η κοινωνική αγκαλιά και η αλληλεγγύη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς τη νέα γενιά του τόπου μας, με το Σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψαν σήμερα στο Πανόραμα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής».

Σκοπός της συμφωνίας είναι η δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας, μεταξύ των δυο πλευρών, ώστε να ενισχυθούν και να υποστηριχθούν οι πρωτοβουλίες ομάδων, ατόμων και φιλανθρωπικών σωματείων, που δραστηριοποιούνται στα όρια των 38 δήμων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και προσφέρουν κοινωνικό έργο σε παιδιά και νέους που το έχουν ανάγκη.

Στο «Δίκτυο» συμμετέχουν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Σκοπός του είναι η σύνδεση της επιχειρηματικής κοινότητας με ιδρύματα και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου, που έχουν τους ίδιους ή παρεμφερείς σκοπούς και προσφέρουν κοινωνικό έργο, (ιδιαίτερα προς τα παιδιά και τους νέους) και ασχολούνται με φιλανθρωπικές και κοινωνικές δράσεις, καθώς και με συσσίτια για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Το σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν στο δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Ιγνάτιος Καϊτεζίδης εκ μέρους της ΠΕΔ ΚΜ και ο πρόεδρος του Δικτύου Νικόλαος Πέντζος.

«Ξεκινάμε μια σημαντική πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης για τη στήριξη της νέας γενιάς του τόπου μας. Είναι σημαντικό ότι ξεκινάμε όλοι μαζί – επιχειρηματική κοινότητα και Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια οι δήμοι ήταν πάντα κοντά στους συνανθρώπους μας που το είχαν ανάγκη. Σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε και στο μέλλον, με ευαισθησία για τα νέα μας παιδιά», σημείωσε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πέντζο για την πρωτοβουλία και για τη συνεργασία.

 

Αφήστε μια απάντηση