ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha Bank: Στήριξη των επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας

Κύκλο συναντήσεων με τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και φορείς εκπαίδευσης και πολιτισμού της Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιεί από χθες κλιμάκιο της Διοίκησης της Alpha Bank υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου, Βασίλη Ψάλτη.

Μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της AlphaBank, στις συναντήσεις δίνουν το «παρών» ο γενικός διευθυντής «Wholesale Banking» Ιωάννης Εμίρης, ο διευθυντής Δικτύου Καταστημάτων Ελλάδας Δημήτρης Χαριζάνης, ο διευθυντής Εμπορικής Τραπεζικής Τηλέμαχος Γεωργάκης και η διευθύντρια Επιχειρηματικών Κέντρων, Μαρίνα Βερυκόκκου.

Σταθμοί της τριήμερης περιοδείας αποτελούν η Θεσσαλονίκη, οικονομική και επιχειρηματική πρωτεύουσα της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και οι πόλεις της Βέροιας και της Νάουσας στην Ημαθία.

Στο επίκεντρο του προγράμματος βρίσκονται συναντήσεις με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου από τους κλάδους της αγροδιατροφής, της συσκευασίας, των πλαστικών και της εμπορίας επιστημονικών και βιομηχανικών οργάνων.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, που η Διοίκηση της Τράπεζας επισκέπτεται την περιοχή της Μακεδονίας, απόδειξη της πρόθεσής της να στηρίξει ενεργά την επιχειρηματικότητα, τόσο για την υλοποίηση των επενδυτικών της σχεδίων όσο και για την αντιμετώπιση των πρόσθετων προκλήσεων της τρέχουσας συγκυρίας.

Έχοντας εξασφαλίσει την πρώτη θέση στη χορήγηση πιστώσεων προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, η Alpha Bank πρωταγωνιστεί στη στήριξη του επιχειρηματικού οικοσυστήματος και της κοινωνίας στην Κεντρική Μακεδονία, καθώς την τελευταία τριετία έχει εκταμιεύσει συνολικά περισσότερα από 136,5 εκατ. ευρώ σε μικρές επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.

Συνολικά, μέσα από το δίκτυο καταστημάτων της στην Κεντρική Μακεδονία, η Alpha Bank εξυπηρετεί τις ανάγκες περισσότερων από 55.300 μικρών και 6.400 μεγάλων επιχειρήσεων, με τα χορηγικά υπόλοιπα στην περιφέρεια να διαμορφώνονται συνολικά σε άνω των 1,6 δισ. ευρώ.

«Η Κεντρική Μακεδονία, και κατ’ επέκταση η Βόρεια Ελλάδα, αποτελεί ιστορικά μία περιοχή όπου χτυπά δυνατά η “καρδιά” του ελληνικού επιχειρείν. Αυτή η παράδοση βρίσκει συνέχεια και στο σήμερα, καθώς η περιοχή, με το υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο κεφάλαιό της, τις ιδιαίτερα εξωστρεφείς επιχειρήσεις της, και βεβαίως, τη μοναδική γεωγραφική της τοποθεσία, παρουσιάζει σημαντικές δυνατότητες ως περιφερειακό και διεθνές επιχειρηματικό κέντρο, αλλά και κέντρο καινοτομίας – κάτι το οποίο πιστοποιείται και από την ψήφο εμπιστοσύνης που έχουν δώσει, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, με τις επενδύσεις τους τα τελευταία χρόνια παγκόσμιοι επιχειρηματικοί κολοσσοί.

Σε μία εποχή, που χαρακτηρίζεται από πολυσύνθετες προκλήσεις, είναι αποστολή μας να σταθούμε στο πλευρό των ελληνικών επιχειρήσεων, υποστηρίζοντας με συμβουλευτικά και χρηματοδοτικά εργαλεία τη βιώσιμη και εξωστρεφή ανάπτυξή τους και τη μετάβασή τους σε ένα νέο παραγωγικό πρότυπο που θα προσθέτει υψηλή μακροπρόθεσμη αξία για την οικονομία και την κοινωνία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Alpha Bank.

Η Κεντρική Μακεδονία είναι νευραλγική για την εθνική οικονομική δραστηριότητα, καθώς παράγει το 13,7% του ΑΕΠ -με το 8,8% αυτού να προέρχεται από τον Νομό Θεσσαλονίκης-, ενώ η αναπτυξιακή δυναμική της Περιφέρειας επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι, για το 2019, προσέλκυσε το 13,6% των ακαθάριστων επενδύσεων παγίου κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα στους τελευταίους 12 μήνες που η Διοίκηση της Alpha Bank επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, επιβεβαιώνοντας την ισχυρή της δέσμευση να στέκεται στο πλευρό των τοπικών οικονομιών και των ελληνικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο, μάλιστα, της στρατηγικής στόχευσης του Ομίλου να διοχετεύσει συνολικούς πόρους 8 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία μέσα στα επόμενα χρόνια.

 

 

Αφήστε μια απάντηση