ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναβαθμίστηκε ο φωτισμός στις στοές της Αριστοτέλους

Στην ανανέωση και στην ενίσχυση του φωτισμού των στοών της οδού και της πλατείας Αριστοτέλους προχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με στόχο τόσο την αισθητική όσο και την ποιοτική αναβάθμιση του φωτισμού κατά μήκος αυτού του μνημειακού άξονα της πόλης.

Στο πλαίσιο της παρέμβασης, την οποία υλοποίησε το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού και Φωτεινής Σηματοδότησης της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων, αφαιρέθηκε ο προ 20ετίας τοποθετημένος δημοτικός φωτισμός και στη θέση του τοποθετήθηκαν 210 ομοιόμορφα κρεμαστά λευκά φωτιστικά, με λαμπτήρα Led, πίσω από ισάριθμες καμάρες των στοών.

Πλέον οι στοές της Αριστοτέλους παρουσιάζουν μια αναβαθμισμένη εικόνα, καθώς εξαλείφθηκαν η ανομοιομορφία φωτιστικών και η ακαταστασία καλωδιώσεων, που επί χρόνια επικρατούσαν. Η ενίσχυση του φωτισμού, εξάλλου, έχει πρόσθετη σημασία στα τμήματα εκείνα που στο παρελθόν παρέμεναν σκοτεινά κατά τις νυχτερινές ώρες, καθώς πλέον ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας για τους διερχόμενους πολίτες.

Ο νέος φωτισμός αναπτύχθηκε σε όλο το μήκος της Αριστοτέλους, από τη Λεωφόρο Νίκης έως την Εγνατία, με γνώμονα την τήρηση της απόλυτης ομοιομορφίας στον τρόπο φωτισμού όλων των στοών ως ενιαίου αρχιτεκτονικού συνόλου.

Αφήστε μια απάντηση