«Ανθρώπους με κουσούρι» θεωρεί τους gay ο Θεοτοκάτος, νέος αντιδήμαρχος του Ζέρβα

0

Μετά τον ανασχηματισμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος τοποθετήθηκε ως αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και αρμόδιος για θέματα διαχείρισης των κοιμητηρίων της πόλης.

Είναι απορίας άξιο πώς αποφασίστηκε να δοθεί η εν λόγω θέση εξουσίας στον κ. Θεοτοκάτο, ο οποίος είναι γνωστός για τις ρατσιστικές και ομοφοβικές του απόψεις. Υπενθυμίζεται ότι το 2013, κατά τη διάρκεια ενός δημοτικού συμβουλίου και αναφερομένος στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Θεσσαλονίκης, ο κ. Θεοτοκάτος έκανε λόγο για «ανθρώπους με κουσούρια και πάθη», μαινόμενος για τις «αξίες» και τα «πρότυπα» που περνάνε στη νέα γενιά.

Σκληρή κριτική στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ασκεί η παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου σχετικά με τις αλλαγές των αντιδημάρχων στο νέο διοικητικό σχήμα από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

«Παρακολουθήσαμε χθες την τελευταία πράξη της παρωδίας του πολιτικού εκφυλισμού που ξεκίνησε ο κύριος Ζέρβας από την αρχή της θητείας του, βοηθούμενος από τις πραξικοπηματικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που αλλοίωσαν και νόθευσαν τη βούληση των πολιτών. Αντί τον έντιμο πολιτικό διάλογο και τις προγραμματικές συγκλίσεις, ο κύριος Ζέρβας προτιμά τις παρασκηνιακές ίντριγκες, τις προσωπικές διευθετήσεις και τις συναλλαγές», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση, επισημαίνοντας παράλληλα πως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης «έχει μετατρέψει την ανιδιοτελή ενασχόληση με τα κοινά, τη γνήσια διάθεση συμμετοχής και προσφοράς, σε ένα αποκρουστικό και ανούσιο «δούνε και λαβείν» με μοναδικό σκοπό την άσκηση εξουσίας χωρίς διαφάνεια και λογοδοσία, μακριά από τους πολίτες».

«Με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να κατασκευάσει μια πλασματική πλειοψηφία που δε βασίζεται σε αρχές, αλλά σε προσωπικές στρατηγικές και συμφέροντα. Ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα που το μόνο που τους ενώνει είναι η νομή της εξουσίας και όχι ένα κοινό όραμα για τον Δήμο. Είναι αυτονόητο ότι η πόλη και οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από μια τέτοια Διοίκηση. Δυστυχώς τα δύο χαμένα χρόνια που πέρασαν, θα τα ακολουθήσουν άλλα δύο χαμένα χρόνια», τονίζει ακόμα η παράταξη «Θεσσαλονίξη Μαζί».

Τέλος, η δημοτική παράταξη κάνει ειδική αναφορά και στην ανάληψη καθηκόντων αντιδημάρχου από τον Ερωτόκριτο Θεοτοκάτο αναφέροντας επικριτικά: «Για την αναβάθμιση του κ. Θεοτοκάτου γνωστού για τις ρατσιστικές, ομοφοβικές, φασιστικές απόψεις και πρακτικές ισχύει το «όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει»».

 

 

Γράψτε την άποψη σας

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.