ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχίζει η διάθεση κουπονιών για τις λαϊκές αγορές

farmers market

Αρχίζει τις επόμενες μέρες η δωρεάν διάθεση κουπονιών για τις λαϊκές αγορές σε οικογένειες που εισέπρατταν το επίδομα απροστάτευτου τέκνου, μέχρι την κατάργησή του τον περασμένο Μάιο. Οι οικογένειες αυτές, που είναι καταγεγραμμένες στα μητρώα των δήμων του νομού Θεσσαλονίκης, θα παραλάβουν τα κουπόνια πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, στο πλαίσιο ενός κοινωνικού προγράμματος που υλοποιείται για πρώτη φορά από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ κι έχει ως στόχο τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ορίστηκε ότι οικογένειες με ένα τέκνο θα λάβουν εφάπαξ κουπόνια αξίας 400 ευρώ, οικογένειες με 2 τέκνα εφάπαξ κουπόνια αξίας 500 ευρώ, οικογένειες με 3 τέκνα εφάπαξ κουπόνια αξίας 600 ευρώ και οικογένειες με 4 τέκνα και άνω εφάπαξ κουπόνια αξίας 700 ευρώ. Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν άμεσα για τον τρόπο παραλαβής των κουπονιών τους, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να αγοράσουν πάσης φύσεως προϊόντα από τις λαϊκές αγορές του νομού Θεσσαλονίκης και σε διάστημα εντός δύο μηνών από την παραλαβή τους με την απλή επίδοσή τους σε συμβεβλημένους με το πρόγραμμα πωλητές λαϊκών.

Από το κοινωνικό πρόγραμμα δωρεάν διανομής κουπονιών υπολογίζεται ότι θα ωφεληθούν 860 παιδιά δικαιούχων οικογενειών που υπέβαλαν αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Παράλληλα, το μέτρο έχει και σαφή ανταποδοτικό χαρακτήρα προς τους επαγγελματίες και τους παραγωγούς στις λαϊκές αγορές, αφού το ποσό των 200.000 ευρώ που διατέθηκε για την έκδοση των κουπονιών, αποτελεί μέρος του ημερήσιου τέλους το οποίο καταβάλλουν για τη συμμετοχή τους σε αυτές.

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, τόνισε ότι η πρόσκληση των δικαιούχων γίνεται έπειτα από διαδικασίες που διήρκεσαν εννέα μήνες, ευχαρίστησε τις ομοσπονδίες και τα σωματεία των πωλητών στις λαϊκές αγορές για τη συνδρομή τους και γνωστοποίησε ότι στόχος της αντιπεριφέρειας είναι η επέκταση, την επόμενη χρονιά, του μέτρου και σε άλλες ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται από την κρίση.

Αφήστε μια απάντηση