ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστέριος Γαβότσης: «Καθημερινά δίνουμε τον αγώνα μας για τη σχολική κοινότητα»

Ξεκινά η κατασκευή του 2ου δημοτικού σχολείου Παλαιοκάστρου μετά και τη σχετική υπογραφή σύμβασης μεταξύ του δήμου Ωραιοκάστρου και της αναδόχου εταιρείας «ΑΡΗΣ Κ. Α.Τ.Ε.», που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου. Κατά την υπογραφή της σύμβασης του έργου ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης τόνισε τη σπουδαιότητα του έργου για την κάλυψη των αναγκών σε σχολικές υποδομές στον διευρυμένο δήμο Ωραιοκάστρου και ζήτησε την ολοκλήρωση του έργου, στις προβλεπόμενες προθεσμίες, ώστε να παραδοθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα σε χρήση.

«Παρά την πρόσφατη σημαντική αλλαγή της Νομοθεσίας περί των Δημοσίων Συμβάσεων (Νόμος 4412/2016) ο δήμος μας κατάφερε και ολοκλήρωσε έγκαιρα τη διαδικασία δημοπράτησης του έργου «Ανέγερση 2ου δημοτικού σχολείου Παλαιοκάστρου» και είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε ένα τόσο σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 2.820.000 ευρώ», δήλωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης και συμπλήρωσε: «Οι προσπάθειές μας για τη λύση του προβλήματος της σχολικής στέγης στο δήμο μας συνεχίζονται και ελπίζουμε να είμαστε και πάλι στην ευχάριστη θέση ώστε να αναγγείλουμε την ανέγερση και άλλων σχολικών μονάδων, για τους μαθητές μας, όπως διαφαίνεται για το άμεσο μέλλον».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΕΣ 2014 – 2020 και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας «Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη διά βίου μάθηση». Πρόκειται για την κατασκευή του 6/θεσιου 2ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου του δήμου Ωραιοκάστρου δυναμικότητας 150 μαθητών. Το κτίριο του σχολείου, που χωροθετείται σε οικόπεδο επί της οδού Υψηλάντη και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, α’ όροφο και β’ όροφο, περιλαμβάνει 6 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, γραφεία, ΑΠΧ, βοηθητικούς χώρους, χώρους υγιεινής κλπ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κτίριο ακολουθεί τις επιταγές του ΚΕΝΑΚ για καλύτερη ενεργειακή απόδοση και έχει εξασφαλισμένη την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ, ενώ, προβλέπεται πλήρης διαμόρφωση του αύλειου χώρου.

Αφήστε μια απάντηση