ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυτά είναι τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας με βάση τα οποία θα προκύψουν οι οκτώ όμιλοι

H εθνική Περού νίκησε 2-0 στη Λίμα αυτή της Νέας Ζηλανδίας κι έγινε η 32η ομάδα που προκρίθηκε στο Μουντιάλ 2018. Έτσι, πλέον, γνωρίζουμε όλες τις συμμετέχουσες εθνικές ομάδες στην τελική φάση του Μουντιάλ, η οποία θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας. Αυτά είναι και τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας, με βάση τα οποία θα προκύψουν οι οκτώ όμιλοι.

Η κλήρωση θα διεξαχθεί την πρώτη Δεκεμβρίου στην πρωτεύουσα της διοργανώτριας χώρας Μόσχα και οι ομάδες έχουν ταξινομηθεί στις κάτωθι τέσσερις κατηγορίες με βάση το FIFA World Ranking. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται έτσι, καθώς μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 μόνο το πρώτο γκρουπ ήταν βάσει της παγκόσμιας κατάταξης (συν την οικοδέσποινα χώρα) και τα υπόλοιπα τρία ήταν βασισμένα σε γεωγραφικά κριτήρια.

Μπορεί θεωρητικά να μπορεί να προκύψει όμιλος με μόνο ευρωπαϊκές ομάδες, καθώς υπάρχει σε καθένα από τα τέσσερα γκρουπ ομάδα από τη Γηραιά Ήπειρο, αλλά πρακτικά δεν μπορεί να γίνει. Εάν προκύψουν δύο ευρωπαϊκές από τα δύο πρώτα γκρουπ (1ο και 2ο) κατά την κλήρωση, τότε δεν μπορεί να υπάρξει και τρίτη (από 3ο ή 4ο γκρουπ) σύμφωνα με τον κανονισμό της κλήρωσης. Μπορούν, ωστόσο, να υπάρξουν δύο ευρωπαϊκές στον ίδιο όμιλο (από τα δύο πρώτα γκρουπ). Δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο με τις υπόλοιπες γεωγραφικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες.

Tα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας

1ο
Ρωσία (διοργανώτρια)
Γερμανία
Βραζιλία
Πορτογαλία
Αργεντινή
Βέλγιο
Πολωνία
Γαλλία

2ο
Ισπανία
Περού
Ελβετία
Αγγλία
Κολομβία
Μεξικό
Ουρουγουάη
Κροατία

3ο
Δανία
Ισλανδία
Κόστα Ρίκα
Σουηδία
Τυνησία
Αίγυπτος
Σενεγάλη
Ιράν

4ο
Σερβία
Νιγηρία
Αυστραλία
Ιαπωνία
Μαρόκο
Παναμάς
Ν. Κορέα
Σαουδική Αραβία

Αφήστε μια απάντηση