ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χριστούγεννα με ζωντανή «Μαγεμένη Αυλή»

‘’Ήταν Δεκέμβρης του 2017, όταν ο Άγιος Βασίλης έκανε στάση με το έλκηθρό του για πρώτη φορά στο … ΜΑΓΕΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ! Ακούραστα ξωτικά και όμορφες νεράιδες τον υποδέχτηκαν και όλοι μαζί άνοιξαν τις πύλες του χριστουγεννιάτικου χωριού του Δήμου Παύλου Μελά και μια απέραντη αγκαλιά για τα παιδάκια όλης της Θεσσαλονίκης.

Σε αυτό το μαγικό βασίλειο, άναψε και τότε και τα επόμενα χρόνια το πελώριο παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο δέντρο γεμάτο αστέρια, αγγέλους, μπάλες, χρυσόσκονη και με τα κλαδιά γεμάτα ευχές. Τα χρόνια πέρασαν και το  2020 ένας ιός ήρθε έξω από την πόρτα μας με την φιλοδοξία να μας νικήσει. Εμείς όμως προσέξαμε και μείναμε σπίτι μας συντροφιά με τη «Μαγεμένη Πύλη».

Το 2021 στολίσαμε την «Μαγεμένη Πλατεία» και περιηγηθήκαμε στην «Μαγεμένη Πύλη». Το 2022, ο Άγιος Βασίλης επιστρέφει στη «Μαγεμένη Αυλή» παρέα με ελαφάκια, πολική αρκούδα και άλλες εκπλήξεις ….Η «Μαγεμένη Πύλη» παραμένει κοντά μας με χριστουγεννιάτικες κατασκευές, συνταγές, μουσικές και παραμύθια’’.

Έτσι γράφει το σενάριο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά που καλεί μικρούς και μεγάλους να επισκέπτονται καθημερινά το ψηφιακό χριστουγεννιάτικο χωριό  «Μαγεμένη Πύλη» στη διεύθυνση https://magemeni-pili.gr/  και από την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 έως την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023 να ζήσουν μοναδικές γιορτινές στιγμές στη «Μαγεμένη Αυλή», που ανοίγει τις πόρτες της στην παραμυθένια χριστουγεννιάτικη αυλή του Δημοτικού Βρεφονηπιακού σταθμού «Ουράνιο Τόξο», επί της οδού Καραολή και Δημητρίου στη Σταυρούπολη, απέναντι από το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Σταυρούπολης, το Δημοτικό Κτίριο «Τάσος Αναστασιάδης» και πολύ κοντά στο Δημαρχείο Παύλου Μελά.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου μας προσκαλούν στην Εκδήλωση Φωτισμού του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, τις ώρες 17.00 έως 20.00, με ελεύθερη είσοδο.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας (20.12)
➢17.00-18.00: Τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών «Ουράνιο Τόξο», «Λιλιπούτειοι» και «Αστεράκια» θα μας παρουσιάσουν κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα δρώμενα.
➢18.00-18.30: Η Ομάδα Κρουστών Turukutu του Τμήματος Πολιτισμού Δήμου Παύλου Μελά με επικεφαλής την Μαρία Μελίδου θα μας ξεσηκώσουν με τον ξέφρενο ρυθμό τους.
➢18.30-19.00: Η Πέλα Νικολαΐδου τραγουδά Ποντιακά κάλαντα.
➢19.00: Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου της «Μαγεμένης Αυλής» από τον Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη.
➢19.15-19.30: Η χορωδία ενηλίκων «Μακεδονία» θα μας ψυχαγωγήσει με ένα μοναδικό πρόγραμμα.
➢19.30-20.00: Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Ν. Ευκαρπίας Ουσάκ θα παρουσιάσει παραδοσιακούς μικρασιάτικους χορούς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ξυλοπόδαροι θα περιφέρονται στον χώρο, ενώ τα παιδιά θα μπορούν να ξεναγηθούν στο σπίτι του Άγιου Βασίλη, να φωτογραφηθούν μαζί του στην τεράστια πολυθρόνα, να στείλουν γράμμα στον σοφό γέροντα από το ταχυδρομείο, να περπατήσουν μέσα στο λευκό δάσος και να επισκεφθούν το χριστουγεννιάτικο τραίνο.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται με την υποστήριξη του Προέδρου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΙΡΙΣ του Δήμου Παύλου Μελά, Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη και της κοινωνικής δομής «Παιδική Ομπρέλα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής
Τμήμα Παιδικών Σταθμών
2310607732, 2310650753
paidikoistathmoi@pavlosmelas.gr

Αφήστε μια απάντηση