ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: Στηρίζοντας την προσχολική αγωγή, υποστηρίζουμε όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους

Συνάντηση είχε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (ΠΟΣΙΠΣ), την πρόεδρο της ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ και την αντιπρόεδρο της ΠΑΣΙΠΣ. Με την υποστήριξη και παρουσία του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ι. Θεοδοσίου, η υφυπουργός συζήτησε όλα τα θέματα που απασχολούν τους ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Αρχικά, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η υφυπουργός διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες ότι και την επόμενη χρονιά, ύστερα από σκληρή διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα δοθούν vouchers για τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών, με σκοπό τη στήριξη των οικογενειών και του κλάδου.

“Πιστεύοντας στην αξία και τη σημασία της προσχολικής αγωγής από το πρώτο έτος της ζωής ενός παιδιού”, η υφυπουργός δήλωσε ότι ετοιμάζει την πρόσκληση για τη διάθεση της ενίσχυσης των 180.000.000 για τη δημιουργία 50.000 νέων θέσεων για βρέφη σε υφιστάμενους και νέους ιδιωτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Στο ίδιο πλαίσιο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δέχτηκε να εξετάσει πολύ σοβαρά τη μείωση του ηλικιακού ορίου από 2,5 σε 2 έτη για τους βρεφικούς σταθμούς.

Κλείνοντας τη συνάντηση, η Ομοσπονδία ζήτησε από την υφυπουργό να στηρίξει την υλοποίηση της συνολικής απογραφής όλων των ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών της χώρας και όλοι οι συμμετέχοντες την ευχαρίστησαν για την πολύτιμη συμβολή της στην ενίσχυση της προσχολικής αγωγής.

Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, η προσχολική αγωγή είναι καταλύτης και, “στηρίζοντας τον κλάδο που την προσφέρει και την υπηρετεί, στηρίζουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους”.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

Αφήστε μια απάντηση