ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Δεν μπορούν να γίνουν δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου στη Θεσσαλία»

«Δεν μπορούν να γίουν δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου στη Θεσσαλία υπό αυτές τις συνθήκες» τόνισε ο Περιφερειάρχης της περιοχής Κώστας Αγοραστός σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ.

Λίγο αργότερα στο Open, δήλωσε «ότι η στάθμη του νερού στον Πηνειό έχει φτάσει στα 9 μέτρα από 4 που φτάνει συνήθως σε μια νεροποντή», ενώ νωρίτερα στον Σκάι, είπε πως η κατάσταση στη Θεσσαλία μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel» είναι πολύ δύσκολη. Ο κ. Αγοραστός σημείωσε πως το βάρος θα δοθεί στην Καρδίτσα. Θα ξεκινήσουν και σήμερα επιχειρήσεις απεγκλωβισμών με κάθε μέσο, από αέρος (ελικόπτερα) και με κλιμάκια του Στρατού με βαριά μηχανήματα.

Τόνισε πως 8 χωριά στη Καρδίτσα χρειάζονται βοήθεια και θα επιχειρήσουν σήμερα τα σωστικά συνεργεία με βάρκες, Hummer, βαριά μηχανήματα και ελικόπτερα. «Κάποια από τα χωριά δεν είναι προσεγγίσιμα», είπε ο κ. Αγοραστός. «Είναι άνθρωποι που έχουν παραμείνει στα χωριά και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα υψηλότερα σημεία των σπιτιών τους και περιμένουν να τους παραλάβουν διασώστες», πρόσθεσε. Για την κατάσταση που βρίσκεται ο Πηνειός, ο κ. Αγοραστός υπογράμμισε ότι έχει καλύψει όλες τις πλημμυρικές εκτάσεις αλλά από χθες το βράδυ βρίσκεται σε σταθεροποίηση.

Αφήστε μια απάντηση