ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν πάμε σε ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας..

«Δεν πάμε για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης» ξεκαθάρισε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, για την ανάθεση σε ιδιώτη της αποκομιδής των απορριμμάτων για τρεις ημέρες. «Η Θεσσαλονίκη βρομοκοπάει… Και πέραν αυτού, υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία» ανέφερε ο κ. Μπουτάρης στον ΣΚΑΪ. «Έχω 750 συμβασιούχους στην καθαριότητα, αλλά και 15.000 εμπόρους που βογγάνε και τον κόσμο και είπα ότι θα βγάλω πρόσκληση ενδιαφέροντος για σύμβαση τριών ημερών για να ανακουφιστεί λίγο η κατάσταση» εξήγησε. «Δεν ξέρω αν θα είναι ανοιχτός ο ΧΥΤΑ» παραδέχτηκε πάντως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμά Ψαρά, τα σκουπίδια στο δήμο Θεσσαλονίκης έχουν υπερβεί αρκετά τους 1.500 τόνους. «Πρόκειται για βουνά από σκουπίδια με θερμοκρασίες πάνω από 35 βαθμούς Κελσίου… Καθημερινά πολίτες και επιχειρηματίες μας ζητούν να κάνουμε κάτι» εξήγησε. Ο κ. Ψαρράς είπε ότι ο δήμος προτίθεται να κινήσει γρήγορα διαδικασία προκειμένου η αποκομιδή των σκουπιδιών να αρχίσει άμεσα. Ο προϋπολογισμός του δήμου Θεσσαλονίκης είναι 192.000 ευρώ, αλλά εκτιμάται ότι το τελικό ποσό θα είναι χαμηλότερο με τις εκπτώσεις διευκρίνισε ο κ. Ψαρράς. Έκανε λόγο για «συγκεκριμένη λύση για συγκεκριμένη δουλειά» εφόσον οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπουν να βγουν τα απορριμματοφόρα στο δρόμο. «Δεν είχαμε πρόθεση να αναθέσουμε σε ιδιώτες την αποκομιδή, αλλά είναι θέμα δημόσιας υγείας. Αν είχε ο δήμος τέτοια πρόθεση δεν θα έπαιρνε 65 καινούργια απορριμματοφόρα τεχνολογίας Euro 6» σχολίασε ο γενικός γραμματέας.

Η απόφαση, πάντως, του δήμου Θεσσαλονίκης να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων του δήμου Θεσσαλονίκης. Νωρίς το πρωί, οι συμβασιούχοι – παρατασιούχοι συγκεντρώθηκαν στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Πυλαία, προκειμένου να ενημερώσουν όλους τους εργαζόμενους για την πρόθεση της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη να αναθέσει σε ιδιώτη την αποκομιδή των απορριμμάτων. Οι συμβασιούχοι διεμήνυσαν στη δημοτική αρχή πως θα απαντήσουν δυναμικά σε αυτές τις ενέργειες και προγραμματίζουν στις 4 το απόγευμα θα παραστούν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το πρωί δεν επέτρεψαν σε κανένα απορριμματοφόρο να βγει για αποκομιδή. Τα μόνα δρομολόγια που επέτρεψαν, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, είναι σε δύο μικρά αυτοκίνητα για τη συγκέντρωση των νοσοκομειακών αποβλήτων και τα τέσσερα για τη μεταφορά των ΑΜΕΑ. Οι συμβασιούχοι θα συνεχίσουν τις καταλήψεις στα αμαξοστάσια, στο ΣΜΑ Πυλαίας και τις εποπτείες μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, σύμφωνα και με την απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500151389

Αφήστε μια απάντηση