Χωρίς κατηγορία

Δεσμεύονται λογαριασμοί και περιουσιακά στοιχεία της Καϊλή και στενών της συγγενών

Αίτημα για δέσμευση όλων των λογαριασμών και των περιουσιακών στοιχείων της Εύας Καϊλή και στενών της συγγενών στην Ελλάδα έστειλαν οι αρμόδιες αρχές. Το αίτημα για δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων, λογαριασμών, ακινήτων, εταιρειών κ.λπ. της Εύας Καϊλή και των στενών της συγγενών, μελών της οικογένειάς της και του συντρόφου της, δόθηκε από τον επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Ο κ. Βουρλιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, κινήθηκε άμεσα μετά τις εξελίξεις στο Βέλγιο προκειμένου να δεσμευτούν περιουσιακά στοιχεία που μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες και να βρίσκονται στην Ελλάδα (ακίνητα, λογαριασμοί, εταιρείες και λοιπά).

Η δέσμευση ήδη κοινοποιήθηκε στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (κτηματολογικά γραφεία) και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα, όπως γονείς, αδέλφια κ.λπ.

Εν τω μεταξύ, ήδη από χθες η Εύα Καϊλή μεταφέρθηκε στις φυλακές του Σεν Ζιλ, στις Βρυξέλλες, όπου θα παραμείνει μέχρι να αποφασιστεί η περαιτέρω νομική της μεταχείριση. Όπως έχει γίνει γνωστό, εντός πέντε ημερών οι αρμόδιες βελγικές δικαστικές αρχές θα αποφασίσουν αν η Εύα Καϊλή θα παραμείνει προφυλακισμένη μέχρι τη δίκη της, που εκτιμάται ότι θα γίνει σε έναν χρόνο ή και αργότερα, είτε θα αφεθεί ελεύθερη.

Όπως έγινε επίσης γνωστό χθες, η Εύα Καϊλή συνελήφθη μαζί με τρία ακόμη άτομα: τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και ένα ακόμη άτομο, συνεργάτη του Ευρωκοινοβουλίου και ιδρυτή ΜΚΟ.

 

Αφήστε μια απάντηση