ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία νοσηλευτών έξω από το υπουργείο Υγείας…

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν νοσηλευτές από νοσοκομεία όλης της χώρας. Οι διαμαρτυρόμενοι φορούν ματωμένα γάντια, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξουν ότι «ματώνουν» κατά τη διάρκεια της δουλειάς, καθώς, όπως λένε, ένας νοσηλευτής αντιστοιχεί σε 40 ασθενείς. Έχουν επίσης κρεμάσει τις λευκές μπλούζες, παραπέμποντας σε όσους περιμένουν να προσληφθούν στο σύστημα Υγείας.

Οι νοσηλευτές ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην τηλεόραση του Mega η πρόεδρος των εργαζομένων του Ερυθρού Σταυρού, Βούλα Γεωργάκη, είπε ότι η συνάντηση έχει ζητηθεί επανειλημμένα και υποστήριξε ότι είναι η μόνη ηγεσία του υπουργείου Υγείας που δεν δέχθηκε ποτέ να τους δει. Απέρριψε τα περί προσλήψεων, τονίζοντας ότι ανακυκλώνεται το ήδη υπάρχον προσωπικό με μετατάξεις.

«Να μας πει ο κ. Πολάκης που έχουν γίνει και να μας δώσει τα ονόματα. Όλα αυτά που λέει δεν είναι αλήθεια. Όχι δεν έχουν γίνει προσλήψεις. Και πού πάνε οι νοσηλευτές να μας πει. Όταν μια νοσηλεύτρια είναι για 40 αρρώστους, όταν είμαστε κάτω από τα όρια ασφαλείας, μήπως ο κ. Πολάκης -αν και γιατρός- δεν γνωρίζει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθούμε σε αυτόν τον αριθμό αρρώστων;» σημείωσε η κ. Γεωργάκη.

Αφήστε μια απάντηση