ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Στο 6,3% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 6,3% για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δίνει η δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της Poltic, τρεις μόλις εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου ενώ σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας η ΝΔ μπορεί να πετύχει αυτοδυναμία σε ενδεχόμενες δεύτερες κάλπες. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας […]

Προβάδισμα 6,3% για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δίνει η δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της Poltic, τρεις μόλις εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου ενώ σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας η ΝΔ μπορεί να πετύχει αυτοδυναμία σε ενδεχόμενες δεύτερες κάλπες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας η ΝΔ ανακάμπτει δημοσκοπικά και ανοίγει στο 6,3% τη ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη «βουτιά» του Μαρτίου (3,6% ), όπου σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο η διαφορά ήταν στο 5% και το Φεβρουάριο στο 6,7%.

Αξιοσημείωτο εύρημα της έρευνας είναι ότι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου (αναποφάσιστοι, δεν ξέρω/ δεν απαντώ), συρρικνώνεται στο 8,7%, από το 15,3% τον Μάρτιο, και επιστρέφει ενισχύoντας κυρίως το πρώτο κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 32,3% (από το 31,2% της δημοσκόπησης του Απριλίου) έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ (από 26,2%). Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ανεβαίνει στο 9,8% (από 9,2%), το ΚΚΕ βρίσκεται στο 6,3% (από 6,7%), η Ελληνική Λύση στο 3,8% (από 4%), ενώ το ΜέΡΑ25 είναι σταθερό στο 4%. Για πρώτη φορά το κόμμα του Κασιδιάρη, οι Έλληνες για την Πατρίδα, με ποσοστό 3% (από 2%) φαίνεται ότι οριακά μπαίνει στη Βουλή και ακολουθεί η Εθνική Δημιουργία με 1,9% (από 1,7%).

Το ποσοστό των αναποφάσιστων μειώνεται στο 8,7% από το 10,5% της δημοσκόπησης του προηγούμενου μήνα.

Πηγή: https://www.in.gr

Αφήστε μια απάντηση