ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εγκαινιάζεται το ταρτάν στίβου στο ΕΑΚ Σταυρούπολης

Η κατασκευή των διαδρόμων στίβου στο ΕΑΚ Σταυρούπολης ολοκληρώθηκε και ο περιβάλλων χώρος του γηπέδου παραδίδεται στους δημότες. Χιλιάδες κόσμου θα έχουν την ευκαιρία να αθλούνται σε ένα λειτουργικό και φιλόξενο περιβάλλον. Αθλητικά σωματεία θα μπορούν να εκμεταλλευτούν το νέο ταρτάν για τις προπονήσεις των αθλητών τους.

Την τελετή των εγκαινίων του νέου ταρτάν του ΕΑΚ Σταυρούπολης διοργανώνουν ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Ασλανίδης και ο πρόεδρος των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Βιολιτζής. Η τελετή είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο, 13 Απριλίου, στις 11 το πρωί. Η είσοδος στο ΕΑΚ για εκείνους που επιθυμούν να την παρακολουθήσουν θα γίνεται από την οδό Καραολή & Δημητρίου (όπισθεν δημαρχείου Παύλου Μελά). Στο πλαίσιο των εγκαινίων θα γίνει επίδειξη αθλητικών δραστηριοτήτων από τους μικρούς αθλητές της ακαδημίας στίβου «Ολυμπιακή Δομή». Στην παρουσίαση του νέου ταρτάν θα παραβρεθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Το νέο ταρτάν, εκτός από χιλιάδες δημοτών, θα εξυπηρετήσει και τους αθλητές της περιοχής που αγωνίζονται σε συλλόγους και ακαδημίες στίβου, καθώς και τους υποψήφιους μαθητές για το ΤΕΦΑΑ και τις στρατιωτικές σχολές, που έως σήμερα μετακινούνταν για να προετοιμαστούν σε χώρους εκτός δήμου.

Οι νέες αθλητικές υποδομές θα προσφέρουν ιδανικές συνθήκες άθλησης για περισσότερους από 3.000 μαθητές και μαθήτριες, καθώς το γήπεδο γειτνιάζει με σχολικές υποδομές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσιο, Λύκειο) και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Παύλου Μελά (σχολική μονάδα ειδικής αγωγής), ενώ σε κοντινή απόσταση εδρεύουν δημοτικά σχολεία και το συγκρότημα των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Το έργο, προϋπολογισμού 928.000 ευρώ, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Κατασκευή Διαδρομών Στίβου» από την ανάδοχο εταιρεία Τακούδης Α.Ε., υλοποιήθηκαν οι ακόλουθες εργασίες:

-Κατασκευή διαδρομών στίβου με τοποθέτηση προκατασκευασμένου συνθετικού τάπητα ταρτάν στίβου, υψηλών προδιαγραφών, ιταλικής προέλευσης (υποδομή από θραυστό υλικό και ασφαλτική στρώση).

-Καθαρισμός φυτικής γης και αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου με κατασκευή περιμετρικού αποστραγγιστικού καναλιού από οπλισμένο σκυρόδεμα και δικτύου συλλογής των υδάτων του αποστραγγιστικού δικτύου.

-Αναβάθμιση φωτισμού με φωτιστικά τεχνολογίας LED

Η νέα αθλητική υποδομή γραμμογραφήθηκε σύμφωνα με τους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF).

Αφήστε μια απάντηση