ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Είμαστε σε μια κατάσταση όπου ή θα έχουμε εργάτες ή αυτοκίνητα ή οδηγούς ή υλικά. Όλα μαζί δεν τα έχουμε ποτέ»

Είμαστε σε μια κατάσταση όπου ή θα έχουμε εργάτες ή αυτοκίνητα ή οδηγούς ή υλικά. Όλα μαζί δεν τα έχουμε ποτέ, ανέφερα στη χθεσινή συζήτηση για την καθαριότητα στο δημοτικό συμβούλιο. Κάνοντας αναδρομή στην αρχή της διοίκησης Μπουτάρη υπενθύμισα ότι ενώ έχει διαχειριστεί 400 εκ. ευρώ μέχρι και σήμερα, υπάρχουν λιμνάζοντα κεφάλαια στις καταθέσεις του δήμου ύψους 50 εκ. ευρώ τα οποία αδυνατεί να αξιοποιήσει.

Οι πολίτες και οι επισκέπτες έχουν μια σαφή εικόνα για το τι συμβαίνει στην πόλη στο θέμα της καθαριότητας. Κάνοντας μια μικρή αναδρομή το 2011 όταν ανέλαβε η διοίκηση Μπουτάρη παρέλαβε μόλις επτά επιχειρησιακά οχήματα και δεν μπορώ να φανταστώ γιατί η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου είχε αφήσει την καθαριότητα να φτάσει σε αυτό το σημείο.

Σήμερα αφού έχουμε διαχειριστεί 400 εκ. ευρώ βρισκόμαστε με 50 εκ. ευρώ λιμνάζοντα κεφάλαια στις καταθέσεις του δήμου Θεσσαλονίκης από τα ανταποδοτικά τέλη της καθαριότητας. Σήμερα δεν έχουμε ούτε υπόγειους κάδους, ούτε κομποστοποίηση, ούτε βέβαια ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων, για την οποία τόσα ταξίδια έκανε η διοίκηση στο εξωτερικό.

Αναφορικά με τον αριθμό των εργαζομένων στην καθαριότητα τόνισα ότι ποτέ δεν μπορέσαμε να μάθουμε πόσους εργαζομένους και συμβασιούχους χρειαζόμαστε τελικά στον τομέα της καθαριότητας. Συμπλήρωσε ότι για τη διοίκηση κάποιοι τρίτοι είναι οι γεννήτορες των προβλημάτων. Αποπιεί στην ουσία την ευθύνη από πάνω της και τη χρεώνει σε έναν οποιονδήποτε άλλον. Όταν σύμφωνα με τη διοίκηση, δεν έχουν γίνει διαγωνισμοί στο ΣΜΑ, όταν έχουμε 6 χρόνια χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), όταν δεν έχουμε σακούλες, απορρυπαντικά, σκούπες, φαράσια, καινούργιους κάδους, ανταλλακτικά. Όταν δεν έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε σαπούνια στο Δημαρχείο για να πλένουμε τα χέρια μας.

Απαντώντας στην αναφορά του αρμόδιου αντιδημάρχου καθαριότητας σχετικά με τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν για το θέμα της καθαριότητας οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, τόνισα ότι το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά, προφανώς όχι πολιτικό θάνατο, αλλά παραφροσύνη!

Αφήστε μια απάντηση