ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση προς τιμήν του μεγάλου Θεσσαλονικιού μουσικοσυνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή

Στο γεμάτο από κόσμο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο, θεατρική σκηνή «Σοφία Βέμπο» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 18/03 η εκδήλωση προς τιμήν του μεγάλου Θεσσαλονικιού μουσικοσυνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή με την ομάδα μουσικής έκφρασης του κ. Παναγιώτη Καμάρια. Την εκδήλωση τίμησε η σύζυγος του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη κ. Αιμιλία Κουγιουμτζή στην οποία επιδόθη τιμητική πλακέτα από το Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζολγου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβάλλονταν video ανάλογο με το θέμα κάθε τραγουδιού ενώ σε ορισμένα τραγούδια χόρεψαν επιλεγμένα μέλη του Χορευτικού Ομίλου Δυτικής Θεσσαλονίκης (ΧΟ.ΔΥ.ΘΕ.),”ΤΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ”.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος είπε τα εξής: «Κυρίες-Κύριοι, Καλώς ήρθατε στο Κινηματοθέατρο «Σοφία Βέμπο» του Καραπάντσειου Πολιτιστικού Κέντρου. Ο Σταύρος Κουγιουμτζής υπήρξε ένας μεγάλος Έλληνας συνθέτης, στιχουργός και τραγουδοποιός. Μάρτης μήνας ήτανε, πριν από 13 χρόνια, 12 Μαρτίου 2005, όταν έφυγε απ’ τη ζωή. Τέτοιες περίπου μέρες. Μάρτη μήνα σήμερα τιμάμε τη μνήμη και το έργο του. Η δικιά μου γενιά μεγάλωσε, διασκέδασε με τις δημιουργίες του Σταύρου Κουγιουμτζή. Τραγούδησε και χάρηκε τις μουσικές και τα τραγούδια του. Το συνολικό έργο του είναι ένα σημαντικό λαμπρό στοιχείο του νεοελληνικού πολιτισμού. Γι’ αυτό τον τιμάμε. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να πω και διότι είναι δικός μας, Θεσσαλονικιός. Τέλος τον τιμάμε με την σημερινή εκδήλωση γιατί θέλουμε να γνωρίσουν τη μουσική και την ποίησή του οι νέοι μας.
Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Αιμιλία Κουγιουμτζή, σύζυγο του αείμνηστου Σταύρου Κουγιουμτζή, γιατί όταν της τηλεφώνησα και της ζήτησα την άδεια, την συναίνεση, για μια δωρεάν για το κοινό συναυλία με δημιουργίες του Σταύρου, έδωσε αυθόρμητα και αμέσως τη συναίνεσή της. Η κυρία Κουγιουμτζή είναι σήμερα, τώρα, εδώ ανάμεσά μας. Την ευχαριστούμε και την παρακαλώ να έλθει να της επιδώσουμε μια αναμνηστική πλακέτα.»

Αφήστε μια απάντηση