ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέδωσε τη διερευνητική εντολή

Τηλεφωνικά παρέδωσε την πρώτη διερευνητική εντολή ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανοίγοντας τον δρόμο για επίσπευση των διαδικασιών και δεύτερες κάλπες στις 25 Ιουνίου.  «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την ενημέρωσε ότι καταθέτει τη διερευνητική εντολή που έλαβε για τον σχηματισμό κυβέρνησης», αναφέρει η ανακοίνωση της Προεδρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα μεταβεί αύριο στο Προεδρικό Μέγαρο για να παραλάβει τη διερευνητική εντολή από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Κατόπιν τούτου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί αύριο, 23 Μαΐου στις 11:00, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του αναθέσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος», σημειώνει η ανακοίνωση.

Οι πληροφορίες, ωστόσο, επιμένουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα την αξιοποιήσει και θα την επιστρέψει πάραυτα. Την Κυριακή 28 Μαΐου αναμένεται η ορκωμοσία της νέας Βουλής, η οποία προέκυψε από την κάλπη της Κυριακής.

Τη Δευτέρα 29 Μαΐου θα γίνει η εκλογή του προεδρείου της και την Τρίτη 30 Μαΐου η διάλυσή της, ανοίγοντας τον δρόμο για τη διενέργεια νέων εκλογών, κατά πληροφορίες στις 25 Ιουνίου, με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

 

Αφήστε μια απάντηση