Ενίσχυση έως 4000 ευρώ για επιχειρήσεις: Όροι και προϋποθέσεις

0

Έως την 1η Ιουνίου έχουν προθεσμία οι ενδιαφερόμενοι για να υποβάλουν την αίτηση τους για την έκτακτη ενίσχυση έως 4,000 ευρώ. Η πλατφόρμα έχει ανοίξει από χθες στο  aade.gr (mybusinessSupport) και αφορά τις επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές τον Απρίλιο. Εκτός κριτηρίων μένει ο τζίρος.

Το επίδομα είναι μη επιστρεπτέο, αφορολόγητο, ακατάσχετο και δικαιούχοι είναι 100.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις σε τουρισμό, πολιτισμό, αθλητισμό, μεταφορές, καταστήματα ΟΠΑΠ, γυμναστήρια, παιδότοπους, κλειστά επαγγέλματα με κρατική εντολή. Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται και 10.800 καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, που παρέμειναν κλειστά μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ εκτός επιδόματος μένει η εστίαση.

Το ύψος του επιδόματος είναι:
  • 1.000 € – Αν η επιχείρηση απασχολεί έως 5 εργαζόμενους
  • 2.000 € για 6 έως 20 εργαζόμενους
  • 4.000 € για 21 έως 50 εργαζόμενους

Το μισό επίδομα θα λάβουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες που παρέμειναν κλειστοί έως και 15 ημέρες μέσα στον Απρίλιο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Mega Σαββατοκύριακο για να λάβει κάποια επιχείρηση ή επαγγελματίας την έκτακτη ενίσχυση πρέπει να έχει κάνει έναρξη εργασιών έως τον Φεβρουάριο του 2021.

Μέσα στην εβδομάδα γίνεται η πληρωμή των συντάξεων, ως εξής:
Για τους συνταξιούχους ΙΚΑ, τραπεζών και ΟΤΕ, η πληρωμή θα γίνει την Τρίτη 25/5 για όσους το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9, και την Τετάρτη 26/5 για όσους το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0,2,4,6,8.
Για τους συνταξιούχους των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ η πληρωμή θα γίνει την Πέμπτη 27/5, ενώ οι συνταξιούχοι του Δημοσίου και των ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ θα πληρωθούν την Παρασκευή 28/5.

 

Γράψτε την άποψη σας

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.