ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επεισοδιακή ομιλία Γεωργιάδη, παρομοίασε με «Ωραία Ελένη» τον Τσίπρα..

Την αποχώρηση από το φόρουμ των Δελφών του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, καθώς και δήλωση-«απολογία» του προέδρου του φόρουμ προκάλεσε η κριτική κατά του πρωθυπουργού, με σκληρούς χαρακτηρισμούς, που άσκησε κατά την ομιλία του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τσίπρας είναι «ο χειρότερος πρωθυπουργός από τον β’ παγκόσμιο πόλεμο». «Είναι πολύ καλός δημαγωγός σαν τον Κλέωνα, μην μπερδεύεστε. Είναι μέχρι στιγμής ο χειρότερος πρωθυπουργός από τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο με τεράστια διαφορά. Δεν συγκρίνεται με δεύτερο» είπε.

Μετά την αποχώρηση του υφυπουργού ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε την επίθεσή του κατά του Αλέξη Τσίπρα παρομοιάζοντάς τον με την Ωραία Ελένη του Ομήρου, ενώ κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε ότι «ο Τσίπρας δεν ενέπνευσε, οι ηγέτες εμπνέουν όχι οι τυχοδιώκτες». «Ο κ. Τσίπρας στις εκλογές αυτές ήταν σαν την Ωραία Ελένη του Ομήρου. Η Ωραία Ελένη δεν έχει καμία περιγραφή του πως ήταν. Ο καθένας τη φαντάζεται όπως θέλει. Ο μόνος που είχε δίκιο ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα ήταν ο Γιούνκερ, ο οποίος είπε ότι αν έλεγε τα ίδια στο Λουξεμβούργο θα είχε λάβει 90%», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Θέλω πραγματικά να απολογηθώ για χαρακτηρισμούς που ειπώθηκαν σήμερα σε αυτή την αίθουσα για τον πρωθυπουργό της χώρας και υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι δεν εκφράζουν το πνεύμα που διέπει τις αρχές του φόρουμ. Το φόρουμ αυτό δεν κάνει πολιτική. Προσκαλεί όλες τις σκέψεις και απόψεις, με σεβασμό στις όποιες αντίθετες ιδέες και στην άσκηση πολιτικής στα δρώμενα της χώρας. Ήταν μια ατυχής στιγμή και απολογούμαι προσωπικά», δήλωσε ο πρόεδρος του φόρουμ Συμεών Τσομώκος.

Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει
Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει και είναι ήδη πολύ καθυστερημένη. Αν δεν γίνει αυτό άμεσα τα σενάρια εξόδου της χώρας από το ευρώ θα επανέλθουν κι ο φόβος ενός grexit είναι απολύτως ορατός, εκτίμησε. «Η αξιολόγηση δεν προχωράει γιατί η κυβέρνηση δεν παίρνει απόφαση να την προχωρήσει. Η κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει το πρόγραμμα και να πληρώσει και το κόστος. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει με το ζόρι να ακολουθήσει το πρόγραμμα, που δεν το πιστεύει, το καταγγέλλει, αλλά θέλει να το εφαρμόσει χωρίς να πληρώσει το κόστος.

Όσο ο κ. Τσίπρας δεν αποφασίζει να πληρώσει το πολιτικό κόστος χάνει χρόνο. Όσο χάνει χρόνο, συμβαίνουν δύο άσχημα πράγματα: πρώτον πλήττεται η πραγματική οικονομία, άρα μεγαλώνει ο λογαριασμός, άρα τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν περισσότερα και δεύτερον με ραγδαίο ρυθμό χάνει το πολιτικό του κεφάλαιο». Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο κ. Γεωργιάδης είπε μεταξύ άλλων ότι δεν πρέπει να συνδεθεί η αξιολόγηση με το προσφυγικό και ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφή τεραστίων διαστάσεων για τη χώρα.

Αφήστε μια απάντηση