ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσκεψη του προέδρου της ΕΕ στον ΣΜΑ Ευκαρπίας..

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΣΜΑ Ευκαρπίας πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών Μάρκους Μαρκούλα. Συνοδευόμενος από τον πρόεδρος του περιφερειακού συνδέσμου ΦοΔΣΑ Κ. Μακεδονίας Μιχάλη Γεράνη, τον περιφερειάρχη ΚΜ  Απόστολο Τζιτζικώστα  και τον αντιπρόεδρος της επιτροπής  Δ. Καλογερόπουλο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Περιφερειών ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του εν πλήρη λειτουργία ΣΜΑ Ευκαρπίας όπου διαπίστωσε τόσο την αρτιότητα των εγκαταστάσεων όσο και την άψογη λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης.

Όπως δήλωσε ο κ. Μαρκούλα που είναι Φινλανδός στην καταγωγή «οι εγκαταστάσεις είναι εφάμιλλες των εγκαταστάσεων του Ελσίνκι όπου εξυπηρετούνται 2 εκατ. περίπου κάτοικοι και έδωσε συγχαρητήρια στη διοίκηση του Συνδέσμου καθώς και στην Περιφέρεια για το έργο. Από την πλευρά του ο κ. Γεράνης υπογράμμισε την προσήλωση της διοίκησης του Συνδέσμου στην τήρηση των ευρωπαϊκών προδιαγραφών τόσο στην κατασκευή όσο και στην λειτουργία του ΣΜΑ ενώ ανέπτυξε στον ευρωπαίο επίτροπο τον υπό υλοποίηση σχεδιασμό του ΦοΔΣΑ στη διαχείριση των απορριμμάτων με κύριους άξονες την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και την ενεργειακή αξιοποίηση.

Την ικανοποίησή του για την πορεία των έργων στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων εξέφρασε και ο κ. Τζιτζικώστας που κάλεσε τον κ. Μαρκούλα για πιο εμπεριστατωμένη επίσκεψη στο άμεσο μέλλον προκειμένου να διαπιστώσει όλο το έργο που γίνεται στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας.

 

Αφήστε μια απάντηση