Επιστολή του Λάζαρου Κυρίζογλου προς τον Χρήστο Σπίρτζη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΣΕ

0

Την άμεση ανάγκη για κοπή και απομάκρυνση της αυτοφυούς βλάστησης που φύεται εντός των χώρων ιδιοκτησίας του ΟΣΕ κατά μήκος των κοινοτήτων Αμπελοκήπων και Μενεμένης του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης επισημαίνει σε επιστολή του προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη, τον Πρόεδρο της Ο.Σ.Ε. Α.Ε. κ. Γεώργιο Καμπουράκη και λοιπούς υπηρεσιακούς παράγοντες ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου. Στην επιστολή επισημαίνεται ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς κατά τους θερινούς μήνες λόγω της ανεξέλεκτης βλάστησης, θέτει το ζήτημα της υποβάθμισης της εικόνας της περιοχής λόγω της ύπαρξης παλιών άχρηστων υλικών μπάζων και απορριμμάτων και αναφέρεται και στους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ασφάλεια των πολιτών από την κακιά συντήρηση της περίφραξης.

Θέμα: «Κοπή και απομάκρυνση αυτοφυούς βλάστησης και λοιπών αντικειμένων- λήψη μέτρων πυροπροστασίας».

Επισημαίνουμε για μία ακόμη φορά την άμεση ανάγκη κοπής και απομάκρυνσης της πάσης φύσεως αυτοφυούς βλάστησης, η οποία φύεται εντός των εκτάσεων της ιδιοκτησίας και δικαιοδοσίας ΟΣΕ, κατά μήκος των περιοχών της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελοκήπων και της Δημοτικής Κοινότητας Μενεμένης του Δήμου μας. Ιδιαιτέρως αναφερόμαστε στο σημείο των εγκαταστάσεών σας που βρίσκεται στο ύψος της οδού Γεωργίου Κουμαρά της  Δημοτικής Κοινότητας Μενεμένης του Δήμου μας.

Όπως και σεις οι ίδιοι μπορείτε να διαπιστώσετε από τις συνημμένες στο παρόν φωτογραφίες, υπάρχουν στην συγκεκριμένη περιοχή ξερά χόρτα και ξερά κλαδιά από προηγούμενα χρόνια, βαρέλια, παλέτες ξύλινες κλπ. δίπλα σε παλιά-παρατημένα βαγόνια. Η εικόνα είναι άθλια. Το φαινόμενο αυτό υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και συνιστά γι’ αυτούς πολύ μεγάλο κίνδυνο σε περίπτωση πυρκαγιάς. Θέτουμε υπόψη σας μάλιστα ότι στην περιοχή εισέρχονται ανεξέλεγκτα πάσης φύσεως άτομα (χρήστες ναρκωτικών κλπ.) και γι’ αυτό στην περιοχή σας, από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό έως το Κορδελιό, πρέπει να συντηρηθούν οι περιφράξεις και να μεριμνήσετε για τη φύλαξή της.

Η άμεση παρέμβασή σας κρίνεται απολύτως αναγκαία, διότι λόγω των μεγάλων βροχοπτόσεων την περίοδο της άνοιξης, η αυτοφυής βλάστηση είναι πυκνή και μεγάλη. Κατά την περίοδο του θέρους λόγω των ξηροθερμικών συνθηκών, αυξάνεται ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, με απρόβλεπτες επιπτώσεις, εφόσον ελλοχεύει σοβαρότατος κίνδυνος μετάδοσής της σε γειτνιάζοντες οικισμούς.

Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες.

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης
Λάζαρος Κυρίζογλου
Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης
Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Γράψτε την άποψη σας

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.