ΧΡΗΣΙΜΑ

Έρχονται τα «καλάθια των γιορτών» για μικρούς και μεγάλους

Το «εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού» και το «καλάθι του Αϊ-Βασίλη» μετρούν αντίστροφα μέχρι να κάνουν πρεμιέρα στα ράφια των σούπερ μάρκετ και στα παιχνιδάδικα. Πρόκειται για δύο πρωτοβουλίες που έλαβε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενόψει της εορταστικής περιόδου προκειμένου να αντιμετωπιστεί περαιτέρω το κύμα ακρίβειας.

Το «εορταστικό καλάθι» έρχεται να συμπληρώσει το «καλάθι του νοικοκυριού» με τέσσερις έξτρα κατηγορίες προϊόντων για το τραπέζι των γιορτών, ενώ το «καλάθι του Αϊ-Βασίλη» θα περιλαμβάνει αποκλειστικά παιχνίδια.

Όπως έχει ανακοινώσει ο αρμόδιος υπουργός, το «εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού» θα ισχύσει από τις 14 Δεκεμβρίου μέχρι τις 4 Ιανουαρίου και θα περιλαμβάνει τα εξής προϊόντα: γαλοπούλα, μοσχάρι, τσουρέκι, βασιλόπιτα και σοκολάτα. Από την άλλη ο… σάκος του Αϊ-Βασίλη θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 11 Ιανουαρίου.

Aναφορικά με το «καλάθι του Αϊ-Βασίλη» από τις 10 κατηγορίες που έχει διαμορφώσει το υπουργείο Ανάπτυξης, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εντάξουν στις λίστες τους τουλάχιστον ένα προϊόν και να το διαθέτουν σε προσιτή τιμή, ιδίως συγκριτικά με τα υπόλοιπα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας.

Τα προϊόντα θα φέρουν στο ράφι πώλησης το ειδικό σήμα που έχει δημιουργηθεί ώστε να τα γνωρίζουν οι καταναλωτές, ενώ η σχετική λίστα με τις τιμές θα αναρτάται στο e-καταναλωτής όπως γίνεται και στο αντίστοιχο «καλάθι του νοικοκυριού».

Ευκρινής κατάλογος των προϊόντων που συνθέτουν το «καλάθι» σε εμφανές σημείο στην είσοδο του καταστήματος, που συμπεριλαμβάνει τις τιμές στις οποίες προσφέρονται τα προϊόντα.

Αναλυτικά οι κατηγορίες:
Επιτραπέζια / Παζλ
Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης)
Βρεφικά παιχνίδια
Φιγούρες δράσης
Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια)
Οχήματα – Τηλεκατευθυνόμενα
Ηλεκτρονικά παιχνίδια
Αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα)
Λούτρινα
Μουσικά παιχνίδια

Αφήστε μια απάντηση