ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτοιμος για νέες κινητοποιήσεις ο ΟΑΣΘ..

Σε νέα συνεδρίασή τους θα αποφασιστεί εάν η καταβολή δεδουλευμένων ενός μήνα είναι ικανή να ματαιώσει την επίσχεση εργασίας που έχουν προαναγγείλει οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, από την Πέμπτη 17/11, είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον οργανισμό, Δημήτρης Τσερμενίδης. Απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με δηλώσεις του περί αναστολής της κινητοποίησης εάν καταβληθούν δεδουλευμένα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, ο κ. Τσερμενίδης σε υψηλούς τόνους είπε: «Δεν μίλησα ποτέ για αναστολή. Την Πέμπτη το πρωί δεν θα κουνιέται τίποτα». «Δεν γίνεται κάθε φορά να προαναγγέλλουμε κινητοποιήσεις και να μην τις πραγματοποιούμε, επειδή μας βάζουν έναν μισθό στους λογαριασμούς μας», σχολίασε ο κ. Τσερμενίδης και πρόσθεσε:

«Επιτέλους πρέπει να βρεθεί και να δοθεί μια οριστική λύση για το τι μέλλει γενέσθαι με τη λειτουργία του οργανισμού και την τύχη των 2.300 ατόμων που δουλεύουν σε αυτόν». Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ είναι απλήρωτοι τρεις μήνες, συμπεριλαμβανόμενου και του τρέχοντος και έχουν να λάβουν ποσό άνω των 6 εκατ. ευρώ, συνολικά. Σημειώνεται ακόμη ότι ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, ανέφερε ότι έχει πληροφορίες από υψηλόβαθμα στελέχη των αρμόδιων υπουργείων πως δόθηκε εντολή από τον αρμόδιο υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη, να γίνει η προεκταμίευση της αντισταθμιστικής του Δεκεμβρίου, ώστε να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων για τον μήνα Σεπτέμβριο. «Περιμένω και εγώ. Ακόμα δεν έχω κανένα νεότερο αναφορικά με το ποσό που περιμένουμε», είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Στεφανίδης.

Είπε ακόμα, ότι με σημερινή του επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, του υπενθυμίζει τις οφειλές του Δημοσίου προς τον ΟΑΣΘ -που όπως επανέλαβε- ανέρχονται στα 155 εκατ. ευρώ. «Ποσό ύψους 18 εκατ. ευρώ αφορά τον ΦΠΑ που εμείς εισπράττουμε με 13% και αποδίδουμε με 24%. Γιατί επιτέλους δεν βγαίνει η σχετική ΚΥΑ και να πάρουμε τουλάχιστον αυτά τα 18 εκατ. ευρώ;», αναρωτήθηκε. Καταλήγοντας, ο κ. Στεφανίδης έκανε γνωστό ότι αύριο θα στείλει έγγραφο προς όλους τους φορείς του νομού, καθώς και στο αρμόδιο τμήμα της Δικαιοσύνης, στο οποίο -όπως ανέφερε- θα επισυνάπτεται και η σημερινή επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό, προκειμένου να εξηγηθεί για ποιο λόγο η επιχείρηση αδυνατεί να καταβάλλει τους μισθούς στους εργαζομένους της.

Αφήστε μια απάντηση