ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα» στον Δήμο Θερμαϊκού

Η 20η Μαΐου έχει καθιερωθεί με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα», με στόχο να τονίσει το σημαντικό ρόλο που παίζουν οι ωκεανοί και οι θάλασσες στην καθημερινή ζωή των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ευρωπαϊκή προσπάθεια για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Στα πλαίσια του εορτασμού ‘’Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη θάλασσα’’ ο Δήμος Θερμαϊκού, ως κατ’ εξοχήν παραθαλάσσιος Δήμος, με συνεχή ακτογραμμή 60 χλμ. και γαλάζιες σημαίες στις ακτές του, έχει προγραμματίσει μαζί με το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. τις επόμενες εκδηλώσεις:

Κυριακή 14 /05 – «Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΡΟΣ Ν.ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ», 20:30, (Ο Χορός της Γοργόνας στο Αιγαίο) Αμφιθέατρο Ν.Μηχανιώνας.
Μουσικό χορευτική ιστορική εκδήλωση μ’ αφορμή την επέτειο των 95 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, τον εκπατρισμό και την εγκατάσταση των Μηχανιωτών στη νέα τους πατρίδα. Ταξιδεύουμε μουσικά και χορευτικά σ’ όλο το Αιγαίο. Επιμέλεια και συντονισμός Σταμίδου Θεοδώρα.

Κυριακή 21/05 – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟ – Επανομή (Οικογενειακή Ξενάγηση), 09:30
Περιβαλλοντολογική ξενάγηση στον υγρότοπο Πάλιουρα της Επανομής. Μαθαίνουμε για τη πανίδα, τη χλωρίδα της περιοχής και την αναγκαιότητα για προστασία της φύσης. Συνάντηση στις 09:30 στο κτήμα του Καραγκιόζη, στο τέρμα των λεωφορείων 69Β – περιοχή
Πάλιουρα Επανομής. Ξενάγηση και εξερεύνηση στον μικρό υδροβιότοπο της κοντινής περιοχής της Πάλιουρας. Θα ακολουθήσει οικολογικό παιχνίδι για τους μικρούς μας φίλους!
Περιορισμένος αριθμός παιδιών στο γκρουπ της ξενάγησης. Για κράτηση θέσης στο 23923-30.373 και στο poltherm@gmail.com, 8:00 με 13:00. Ξενάγηση από τον Σκιαδά Θεμιστοκλή, Επιμελητής Ξεναγός Εθνικών Δρυμών.

Επιμέλεια & πληροφορίες για τις δράσεις: ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. – Τμήμα Πολιτισμού, 23923.30363, Ανδρονίκη Ράπτη & Αγγελική Ταβάγειου : 6955.488.314 www.facebook.com/groups/cultureisland, poltherm@gmail.com

Για τις συγκεκριμένες δράσεις ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Ο Δήμος μας διοργανώνει για δεύτερη φορά σ’ αυτό το μοναδικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Μια πλειάδα εκδηλώσεων, που έχουν σχέση με τη θάλασσα, αναδεικνύοντας έτσι τις Ομορφιές της περιοχής μας. Άλλωστε, ο Φάρος του Μεγάλου Εμβόλου Αγγελοχωρίου, όπως και οι υγροβιότοποι Αγγελοχωρίου και Επανομής, το λιμάνι της Ν. Μηχανιώνας,  Οι μοναδικές μας παραλίες, είναι η ‘’ταυτότητα’’ του Δήμου μας. Στόχος μας η ‘’Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη θάλασσα’’ να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το Δήμο μας και να συνεχιστούν και στα επόμενα χρόνια, φιλοδοξώντας να γίνουν θεσμός,Όχι μόνο για τον τόπο μας, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή του».

Αφήστε μια απάντηση