ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φωτιάδης: Δεν μπορεί να συνεχιστεί η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού

Αντιμέτωπο με την απόλυτη φτωχοποίηση βρίσκεται ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση -δια των αρμοδίων υπουργών αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού- δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα, καθώς ‘’βλέπει’’ παντού… χαρούμενα πρόσωπα, επενδυτές και ανάπτυξη. Η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι δραματική και δεν αφήνει περιθώρια ούτε καν για ψήγματα αισιοδοξίας, όσο συνεχίζεται η ίδια πολιτική φοροεξόντωσης και συρρίκνωσης των εισοδημάτων».

Αυτό τονίζει ο υποψήφιος πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) και επικεφαλής του συνδυασμού «Ένωση Βιοτεχνών- Νέοι Ορίζοντες», Ιωάννης Φωτιάδης σχολιάζοντας τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛΣΤΑΤ και δείχνουν την τρομακτική συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων και τη δραστική μείωση της δαπάνης ακόμη και για είδη παντοπωλείου, δηλαδή, για διατροφή.

«Οι Έλληνες βρίσκονται σε απόγνωση. Τα νοικοκυριά ‘’κόβουν” από παντού και πλέον ”κόβουν” και από το φαγητό, καθώς και από είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και από ρούχα, παπούτσια, διακοπές, έξοδα στέγασης, εκπαίδευσης και υγείας. Και ενώ ακόμη και οι ξένοι δημοσιογράφοι γράφουν στις ανταποκρίσεις τους για ‘’πολλούς πολίτες οι οποίοι δεν έχουν ούτε ένα πιάτο φαΐ’’, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για βελτίωση των δεικτών, όπως ο δείκτης της βιομηχανικής παραγωγής και ο… PMI, την ύπαρξη του οποίου, προφανώς, και αγνοεί σχεδόν το σύνολο των νοικοκυριών και των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρών επιχειρήσεων. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν ξέρουν κανέναν Δείκτη… Υπευθύνων Προμηθειών στη μεταποίηση, αλλά γνωρίζουν μόνο τι μπαίνει στην τσέπη ή στο ταμείο τους και αν αυτό αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες διαβίωσης, αλλά και τις υπέρογκες φορολογικές και άλλες επιβαρύνσεις οι οποίες αφορούν λογαριασμούς ΔΕΚΟ, τράπεζες ή ασφαλιστικές εισφορές», επισημαίνει ο κ. Φωτιάδης και καλεί την κυβέρνηση να στρέψει το βλέμμα της στην καθημερινότητα του πολίτη και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών οι οποίοι δεν μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες όσο οι εν δυνάμει πελάτες τους, δηλαδή τα ελληνικά νοικοκυριά, «τα βγάζουν πέρα» με δυσκολία και όσο οι φόροι -άμεσοι και έμμεσοι- αυξάνονται με… ασύλληπτους ρυθμούς».

Παράλληλα ο κ. Φωτιάδης καλεί τους επιχειρηματίες -μέλη του ΒΕΘ να στηρίξουν στις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές και να αναδείξουν 1η δύναμη την «Ένωση Βιοτεχνών -Νέοι Ορίζοντες» η οποία «έχει ήδη επισημάνει σε όλους τους τόνους την ανάγκη να μειωθούν οι φόροι και να γίνει επιτέλους πράξη η απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας και όλου του θεσμικού πλαισίου που διέπει την επιχειρηματικότητα».

«Η εμπειρία των τελευταίων χρόνων έχει καταδείξει πως ανάπτυξη με υπερφορολόγηση δεν γίνεται και πως η ‘’συνταγή’’ της αύξησης των φόρων και της επιβολής νέων είναι αδιέξοδη», επανέλαβε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΒΕΘ, Ιωάννης Φωτιάδης υπογραμμίζοντας επίσης πως «δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, καθώς έτσι απομακρύνεται ακόμη περισσότερο ο στόχος της ανάπτυξης και της ευημερίας για τον τόπο και την κοινωνία».

Αφήστε μια απάντηση