ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας να δώσει λύση, αλλιώς να παραιτηθεί

Ο πρωθυπουργός «έχει μόνο ένα δρόμο, να δώσει λύση, να μην ξαναοδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο. Διαφορετικά θα πρέπει να παραιτηθεί» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά σχετικά με τις πληροφορίες περί απειλής παραίτησης από τον Αλέξη Τσίπρα κατά τις συναντήσεις του με Ολάντ και Σουλτς. Σε συνέντευξή της στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, η κ. Γεννηματά εκτίμησε ότι πρόκειται για «δραματοποίηση για το εσωτερικό της χώρας» και τόνισε: «O κ. Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να απειλεί την Ελλάδα. Δεν αντέχει η χώρα νέες περιπέτειες εξαιτίας του κ. Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «η λύση θα ήταν να έχει παραιτηθεί η κυβέρνηση και να έχει δοθεί διέξοδος μέσα από αυτή τη Βουλή». Προειδοποίησε, δε, τον πρωθυπουργό ότι «δεν έχει δικαίωμα να ξαναφέρει τη χώρα στο σημείο που την έφερε το καλοκαίρι». Έστρεψε, όμως, τα βέλη της και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή το αίτημα για πρόωρες εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς είμαστε πάντα έτοιμοι για εκλογές και δεν τις φοβόμαστε κιόλας. Το ερώτημα είναι τι συμφέρει αυτή τη στιγμή τη χώρα», υπογράμμισε.

Η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της «δεν υπάρχει περίπτωση να βάλει πλάτη στην κυβέρνηση Τσίπρα» και επανέλαβε ότι μιλά για «μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης μεγάλης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, η οποία θα έχει την ισχύ να διαπραγματευτεί σοβαρά με τους εταίρους και να ξαναφέρει στο τραπέζι το ζήτημα του χρέους». Σε ό,τι αφορά τις διαβουλεύσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το Ποτάμι και το κάλεσμα που απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Σταύρο Θεοδωράκη για συμπόρευση στις μεταρρυθμίσεις, η κ. Γεννηματά σχολίασε ότι οι μεταρρυθμίσεις «δεν είναι καραμέλα». «Αν ο κ. Θεοδωράκης αισθάνεται ότι έχει κοινό δρόμο με τον κ. Μητσοτάκη στο επίπεδο των μεταρρυθμίσεων προφανώς δεν μπορεί να έχει κοινό δρόμο και με εμάς», σημείωσε.

Η κ. Γεννηματά εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη εμφανίζεται τρίτο κόμμα, στην πρόθεση ψήφου, σε δημοσκόπηση της Καπα Research για το Βήμα της Κυριακής. «Το πρώτο θετικό είναι ότι επιτέλους στην τρίτη θέση δεν είναι η Χρυσή Αυγή και αυτό μας γεμίζει όλους με αισιοδοξία. Το δεύτερο είναι ότι φαίνεται ότι η δουλειά που κάνουμε έχει θετική ανταπόκριση», επισήμανε.

Αφήστε μια απάντηση