ΧΡΗΣΙΜΑ

Google: Διαγράφει εκατομμύρια λογαριασμούς Gmail

Εκατομμύρια λογαριασμοί Gmail θα διαγραφούν από τον Δεκέμβριο καθώς η Google αλλάζει τους κανόνες της για τους ανενεργούς χρήστες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, σε τρεις εβδομάδες, οποιοσδήποτε λογαριασμός Gmail δεν έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από δύο χρόνια θα διαγραφεί.

Οι λογαριασμοί Google Drive, Έγγραφα, Ημερολόγιο, Meet και Google Photos θα διαγραφούν επίσης εάν δεν ήταν πρόσφατα ενεργοί, μαζί με όλο το περιεχόμενό τους.

Στους λογαριασμούς που κινδυνεύουν να διαγραφούν, θα αποστέλλονται πολλαπλές ειδοποιήσεις πριν από την κατάργησή τους.

Η Google αναφέρει ότι η αλλαγή είναι απαραίτητη για να μειωθεί ο κίνδυνος κλοπής ανενεργών λογαριασμών από εγκληματίες και χρήσης για ανεπιθύμητο περιεχόμενο ή άλλο κακόβουλο περιεχόμενο.

Εάν ανησυχείτε ότι ο λογαριασμός σας πρόκειται να λήξει, το μόνο που απαιτείται για να τον διατηρήσετε είναι να συνδέεστε μία φορά κάθε δύο χρόνια, αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Daily Mail.

Να σημειωθεί ότι οι χρήστες που διατηρούν ενεργή συνδρομή για υπηρεσίες όπως δημοσιεύσεις ειδήσεων ή εφαρμογές μέσω του λογαριασμού τους στο Gmail δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα.

Στους λογαριασμούς που κινδυνεύουν να διαγραφούν, θα αποστέλλονται πολλαπλές ειδοποιήσεις πριν από την κατάργησή τους. Οι λογαριασμοί που έχουν βίντεο μεταφορτωμένα στο YouTube θα αποθηκευτούν επίσης, ενώ η αλλαγή δεν θα επηρεάσει τους επαγγελματικούς ή σχολικούς λογαριασμούς.

Η Ruth Kricheli, Αντιπρόεδρος για τη διαχείριση προϊόντων, λέει ότι η αλλαγή είναι απαραίτητη για την «προστασία των χρηστών μας από απειλές ασφαλείας, όπως ανεπιθύμητα μηνύματα, απάτες και παραβίαση λογαριασμού».

 

Αφήστε μια απάντηση