Η 17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

0

Ο Δήμος Παύλου Μελά υποδέχεται την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 11.30, την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών της Π.Ο.Σ.Ε.Α., που για 17η χρονιά ταξιδεύει σε όλη τη χώρα, μεταλαμπαδεύοντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, της ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη δωρεά οργάνων, της αγάπης και της αλληλεγγύης σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

Η φλόγα ξεκίνησε το φετινό της ταξίδι στις 26 Ιουλίου από την Αθήνα και περνά από πόλεις στις οποίες, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων, γίνεται αναφορά στις ανάγκες της χώρας σε αίμα. Συγχρόνως το κοινό ενημερώνεται για την απλή και σύντομη διαδικασία της αιμοληψίας. Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Στο Δήμο Παύλου Μελά η τελετή υποδοχής της Φλόγας της Αγάπης θα έχει ως αφετηρία το πρώην στρατόπεδο και μελλοντικό Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά (είσοδος απέναντι από το Δημαρχείο), η πορεία θα διέλθει από τις οδούς Αγίας Μαρίνης, Δαβάκη, Αγνώστου Στρατιώτη και θα τερματίσει στον τόπο εκκίνησης, όπου θα ενημερωθούν οι πολίτες από τους παρευρισκόμενους φορείς για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων.

Να σημειωθεί ότι από τις 09.00, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη αιμοδοσία του Τμήματος Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Παύλου Μελά σε συνεργασία με την κινητή μονάδα του Τμήματος Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, η οποία διοργανώνεται 4 φορές ετησίως, με στόχο τη στήριξη ατόμων που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες καθώς και ατόμων που αντιμετωπίζουν έκτακτα γεγονότα της οικογένειάς τους ή αιφνίδιες προσωπικές καταστάσεις.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε όλη την πόλη, σε συλλόγους και φορείς και τους καλούν να υποστηρίξουν με τα μέλη τους τη λαμπαδηδρομία, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν άτομα από την προσχολική, έως και την τρίτη ηλικία, ανεξαρτήτως αθλητικής ή όχι ιδιότητας.

Στην επιστολή τους προς τους συμπολίτες μας, αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Ο εθελοντισμός είναι δείκτης πολιτισμού της κοινωνίας μας, είναι στάση ζωής, κατάθεση ψυχής, ανιδιοτελής πράξη. Η συμμετοχή σας μας ενδυναμώνει και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ανάδειξη αξιών και  την προώθηση της ιδέας του εθελοντή δημότη, ως βασικού στοιχείου ενεργούς συμμετοχής των πολιτών στα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, αλλά και το συνάνθρωπο. Ο καθένας μας, σε ατομικό επίπεδο, μπορεί να ενσωματώσει την προσφορά και την αλληλεγγύη στις συνήθειες τις καθημερινότητάς του. Ευχόμαστε η υποστήριξη της εθελοντικής αιμοδοσίας να γίνει κοινό μας όραμα».
 

Απόστολος Χαριτωνίδης και Αλέξανδρος Νικολαϊδης ανάβουν τη δάδα της Αγάπης
Ο βωμός θα ανάψει από δύο συντοπίτες μας που διακρίθηκαν πέρα από τα ελληνικά σύνορα, μοιράζονται κυρίως με τους νέους τις εμπειρίες τους από τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό, διαδίδοντας πολλαπλά μηνύματα μέσα από τις δράσεις τους. Ο Απόστολος Χαριτωνίδης, παγκόσμιος πρωταθλητής δισκοβολίας της ομάδας μεταμοσχευμένων αθλητών, που χρόνια τώρα μας προτρέπει να πετάξουμε μακριά το φόβο και να γίνουμε δότες μυελού των οστών. Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης, δυο φορές Ολυμπιονίκης του Τάε Κβο Ντο, που έμαθε να νικά, να σέβεται και να υποκλίνεται στον αντίπαλο πριν τον αγώνα.

Ευχαριστίες προς όλους τους διοργανωτές της εκδήλωσης στο Δήμο Παύλου Μελά
Η τελετή στο Δήμο Παύλου Μελά διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών θεμάτων, τα Τμήματα Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας, Αθλητισμού, Παιδείας, με την αρωγή του ΚΕΠ Υγείας, του συλλόγου «Πηγή Ζωής» για τη μεσογειακή αναιμία, του Γραφείου συντονισμού μεταμοσχεύσεων Βορείου Ελλάδος του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, της ΠΡΟΤΕΚΤΑ Παύλου Μελά, Κορδελιού – Ευόσμου, Θεσσαλονίκης και με χορηγό την Green Cola.Η γιορτή της εθελοντικής αιμοδοσίας στο δήμο μας θα διεξαχθεί με τη συνοδεία της φιλαρμονικής μπάντας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ενώ οι διοργανωτές θα διαθέσουν στους λαμπαδηδρόμους δάδες και μπλουζάκια με το μήνυμα  της προσφοράς στους συνανθρώπους μας.

Οι συντελεστές της 17ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.)
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ
Υπουργείο Υγείας
Ε.Κ.Α.Β.
Ελληνική Αστυνομία
Πολεμικό Ναυτικό

ΧΟΡΗΓΟΙ
Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.)
Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ.)
Ελληνική Εταιρεία Μεταγγισιοθεραπείας (Ε.Ε.Μ.)
Genius Travel 

Πληροφορίες για τη λαμπαδηδρομία και την Αιμοδοσία του δήμου Παύλου Μελά
Όσοι και όσες ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν και να δηλώσουν συμμετοχή στα παρακάτω Τμήματα και Τηλέφωνα
Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας 2310 683254
Αθλητισμού 2313 302961

Γράψτε την άποψη σας

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.