ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αντίδραση της πλευράς Σαββίδη στα περί αποστασίας που καταγγέλλει η κυβέρνηση

Την αντίδραση του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη προκάλεσαν οι αναφορές του Μεγάρου Μαξίμου σχετικά με σχέδιο συνομωσίας που έχει στόχο την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης των Τσίπρα – Καμμένου. Μέσα από την εφημερίδα «Έθνος» ο ομογενής επιχειρηματίας σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα όσα γράφονται και λέγονται τις τελευταίες ώρες. Στο κύριο άρθρο της, υπό τον τίτλο: «Οι… συνωμότες», η εφημερίδα «Έθνος», σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι ο ομογενής επιχειρηματίας και ο ΠΑΟΚ, δεν έχουν καμία ανάμειξη στις αυθόρμητες αντιδράσεις των οπαδών της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Σε σχέση δε με την ανεξαρτητοποίηση του πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη, η εφημερίδα που ανήκει στην ιδιοκτησία του Ιβάν Σαββίδη, ξεκαθαρίζει ότι : «ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Ιβάν είναι κηδεμόνες του. Ούτε είναι «ιδιοκτήτες βουλευτών».

Το πλήρες κείμενο το άρθρου – απάντηση στις κυβερνητικές βολές, που φιλοξενεί η εφημερίδα «Έθνος» του Ιβάν Σαββίδη.

«Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι από χθες με μείον ένα βουλευτή. Βεβαίως η κυβέρνηση δεν πέφτει, ούτε κινδυνεύει με πτώση. Ακόμη και αν υπό την πίεση των ψηφοφόρων τους και άλλοι Βορειοελλαδίτες βουλευτές των ΑΝΕΛ ανεξαρτητοποιηθούν, κάτι για το οποίο δεν υπάρχει καμία σχετική πληροφορία ή υπόνοια, δυο – τρεις βουλευτές εκτός κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι έτοιμοι να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Καμιά φορά τα σενάρια που φτιάχνει κάποιος στο μυαλό του τα πιστεύει… Ο ΠΑΟΚ φέτος έπαιξε τα 10 από τα 17 παιχνίδια εντός έδρας χωρίς κόσμο. Τιμωρήθηκε για τις πράξεις των οπαδών του. Πιστεύει κανείς ότι μπορούσε να «φέρει βόλτα» κάποιους οπαδούς του και δεν το έκανε; Ο ΠΑΟΚ πήρε θέση για τα συλλαλητήρια, αλλά ως εκεί. Δεν είναι πολιτικό κόμμα ή οργανισμός για να τοποθετείται υπέρ ή κατά της Συμφωνίας. Τη βία την έχει καταδικάσει πολλές φορές, ακόμη και όταν συμμετείχαν ανοικτά δικοί του οπαδοί.

Προχθές το βράδυ όμως στη Θεσσαλονίκη αυτοί που έβριζαν και ασχημονούσαν μπροστά στη ΔΕΘ ήταν «κάθε καρυδιάς καρύδι» και στην πλειονότητά τους ακροδεξιοί και χρυσαυγίτες με γνωστή δράση. Υπάρχει βεβαίως και ο Λαζαρίδης. ΠΑΟΚτσης. Αλλά ως εδώ. Είναι βουλευτής και αποφασίζει με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει… Ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Ιβάν είναι οι κηδεμόνες του. Ούτε είναι «ιδιοκτήτες βουλευτών». Άρα; Ποια συνομωσία για αποστασία; Και μάλιστα από τον Πειραιά και από τη Θεσσαλονίκη.

Ανάμειξη του νερού με λάδι δηλαδή. Και να ήθελαν οι συνωμότες να πετύχει, δεν θα κατάφερναν να τα αναμείξουν… Ισχύουν και κάποιοι νόμοι της φυσικής, παιδιά…»

Αφήστε μια απάντηση