ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

“Η Δυναμική των Οικογενειακών & Παραδοσιακών Επιχειρήσεων στην ενίσχυση της ανάπτυξης”..

business

Με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανέλαβε τη διοργάνωση, θα διεξαχθεί στην πόλη μας, τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, Ημερίδα – Ανοιχτή Ακρόαση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (Ε.Ο.Κ.Ε.), με θέμα ‘’Η Δυναμική των Οικογενειακών & Παραδοσιακών Επιχειρήσεων στην ενίσχυση της ανάπτυξης και της οικονομικής μεγέθυνσης της Ευρωπαϊκής περιφέρειας’’ και με σκοπό την προπαρασκευή των θέσεων της Επιτροπής προς τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. Στην εκδήλωση θα κληθούν να συμμετάσχουν όλοι οι επιχειρηματικοί φορείς, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης που ασχολούνται με θέματα οικονομίας και ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διαδικασίας, την Παρασκευή 31 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, συνάντηση των παραπάνω φορέων, προκειμένου να ενημερωθούν για την εκδήλωση και να προετοιμαστούν για την από κοινού κατάθεση προτάσεων σχετικά με το υπό συζήτηση θέμα, προσδιορίζοντας τις προϋποθέσεις που πρέπει να λάβει υπόψιν της η Ε.Ο.Κ.Ε., για τη γνωμοδότηση σε ένα πλαίσιο αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα αφορά στο ρόλο, την υποστήριξη και την επιβίωση της μικρομεσαίας παραδοσιακής και οικογενειακής επιχειρηματικότητας.

«Η συγκεκριμένη Γνωμοδότηση έχει ιδιαίτερη σημασία για την πλειοψηφία της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, η οποία βρίσκεται σε μία δίνη απόγνωσης», επεσήμανε ο κ. Παντελής Φιλιππίδης, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο οποίος στη συνάντηση, έθεσε, ταυτόχρονα, το θέμα της πρόσφατης εγκυκλίου της Α.Α.Δ.Ε., που κωδικοποιεί τις διατάξεις του Ν.4335/2015 που αφορούν στα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις και πλειστηριασμούς) για την οφειλή ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο.
«Με στόχο να εξαθλιωθεί ακόμη περισσότερο η ζωή μας, εκδίδονται αποφάσεις, οι οποίες θέτουν, μεταξύ άλλων, ότι μόνον τα απολύτως απαραίτητα για τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης του οφειλέτη και της οικογένειάς του, εξαιρούνται, πλέον, από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς», τόνισε ο κ. Φιλιππίδης και ΚΑΛΕΣΕ όλους τους φορείς να ενώσουν τη φωνή τους και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ:

• Tην άμεση απόσυρση των σχετικών διατάξεων του Ν.4335/2015 που αφορούν στα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις και πλειστηριασμούς) για την οφειλή ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο, καθώς και στην απόσυρση της πρόσφατης σχετικής εγκυκλίου της Α.Α.Δ.Ε.
• Tον ακατάσχετο επιχειρησιακό λογαριασμό.
• Πλαφόν του κέρδους των FUNDS στην μεταπώληση των κόκκινων δανείων.

«Ζητούμε να πάψει να λειτουργεί ένα κράτος που να τιμωρεί την ελληνική επιχειρηματικότητα, αλλά και κάθε Έλληνα, με υπερτροφικούς φόρους, πρόστιμα, κυρώσεις, κατασχέσεις. ΖΗΤΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ …», επεσήμανε, στη συνάντηση των φορέων, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Φιλιππίδης.

Αφήστε μια απάντηση