ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα στις 9 χειρότερες αγορές ακινήτων στον κόσμο

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η άνθηση της αγοράς ακινήτων εμφανίζει σημάδια επιβάρυνσης. Την ίδια ώρα όμως, σε κάποιες χώρες ο κατήφορος των τιμών δεν έχει σταματήσει. Η Ελλάδα είναι ανάμεσά τους. Το Business Insider έφτιαξε μία λίστα με τις 9 χώρες στις οποίες σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες πτώσεις στις τιμές των ακινήτων το δεύτερο τρίμηνο του 2017, με βάση τα στοιχεία του Global Property Guide (παγκόσμιου οδηγού ακινήτων).

Σύμφωνα με αυτά, η χώρα μας είναι στην ένατη θέση ανάμεσα στις χειρότερες αγορές ακινήτων παγκοσμίως. «Η δεκαετής κατάρρευση δεν έχει τελειώσει ακόμη», αναφέρει ο σχετικός οδηγός για την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι οι τιμές ακινήτων στην Αθήνα είναι σε πτώση από το 2008. Στην Ελλάδα, οι τιμές ακινήτων έπεσαν κατά 2,53% το δεύτερο τρίμηνο του 2017, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ το 2016 είχαν καταγράψει πτώση 1,55%.

Η πιο αδύναμη αγορά ακινήτων παγκοσμίως είναι το Πουέρτο Ρίκο σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία. Οι τιμές τους έπεσαν κατά 9,59% το δεύτερο τρίμηνο του 2017. μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάλυση αυτή έγινε πριν από τον καταστροφικό τυφώνα Μαρία, που ισοπέδωσε το Πουέρτο Ρίκο στα τέλη του τρίτου τριμήνου. Στον αντίποδα, οι πέντε ισχυρότερες αγορές ακινήτων σύμφωνα με την ίδια έρευνα είναι η Ισλανδία (αύξηση 21,28%), το Χονγκ Κονγκ (+19,27%), η Ιρλανδία (+13,52%), ο Καναδάς (+13,08%) και η Ρουμανία (+8,87%).

Οι 9 χειρότερες αγορές ακινήτων στον κόσμο
1. Πουέρτο Ρίκο
2. Ρωσία
3. Κατάρ
4. ΠΓΔΜ
5. Αίγυπτος
6. Ουκρανία
7. Σιγκαπούρη
8. Ταϊλάνδη
9. Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση