ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η “Επιχειρηματική Ανανέωση» απαντά στον Νίκο Ουσουλτζόγλου…

Απάντηση στις πρόσφατες δηλώσεις του απερχόμενου προέδρου του Επιμελητηρίου Νίκου Ουσουλτζόγλου έκανε η “Επιχειρηματική Ανανέωση» Συνδυασμός για το Επιμελητήριο Ημαθίας
με υποψήφιο πρόεδρο τον Γιώργο Μπίκα. Αναλυτικά η απάντηση έχει ως εξής:

Ανακοίνωση του συνδυασμού “Επιχειρηματική Ανανέωση» με αφορμή
τις δηλώσεις του απερχόμενου πρόεδρου του Επιμελητηρίου Ημαθίας

Το πρόσφατο παραλήρημα στη συνέντευξη-προεκλογική ομιλία του απερχόμενου προέδρου του Επιμελητηρίου Ημαθίας, αντί του οφειλόμενου απολογισμού, έδειξε ότι βασικός σκοπός ήταν να ηγηθεί μιας προσπάθειας που θα δυναμιτίσει το ήρεμο μέχρι σήμερα προεκλογικό κλίμα. Με αλαζονεία και χωρίς μέτρο, είπε κακεντρεχή ψέματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και μίλησε με ύφος που δεν εκφράζει την Επιμελητηριακή κοινότητα. Θέλησε έτσι, να αποπροσανατολίσει τον κόσμο, αποφεύγοντας να μιλήσει για τα σοβαρά προβλήματα που βιώνουν οι άνθρωποι της αγοράς, για τις δύσκολες συνθήκες της οικονομίας και για τα αναπάντητα ερωτήματα στα καίρια και καθημερινά ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

Τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιες λογικές δικαιώνουν την επιλογή μας, να συμμετέχουμε σε μια νέα προσπάθεια αναβάθμισης του Επιμελητηρίου, αρνούμενοι «δαχτυλίδια»  και ρόλους «αχυράνθρωπου», επιμένοντας να εκπροσωπήσουμε στην πράξη το καινούργιο και το σύγχρονο. Δεν θα τον ακολουθήσουμε διότι φέρνουμε μια νέα πνοή εντελώς διαφορετικής συμπεριφοράς και δράσης, λειτουργώντας ως κυψέλη σύνθεσης, συνεργασίας, δημιουργίας, καινοτομίας, εξωστρέφειας, μέσω ανοιχτού διαλόγου όλων των μελών, χωρίς φανατισμό και άγονους μονολόγους. Μας ενδιαφέρει μόνο το Επιμελητήριο κι έχουμε ως κύριο σκοπό την πλήρη κατατόπιση των μελών και κάθε ενδιαφερόμενου, για όλες τις δυνατότητές του, τους τρόπους  συμπαράστασης και της πολύπλευρης βοήθειας που μπορεί να προσφέρει, σε κάθε επιχειρηματική προσπάθεια, σε κάθε εγχείρημα ενίσχυσης και ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

Τιμώντας σε απόλυτο βαθμό τον Επιμελητηριακό θεσμό, κοινοποιήσαμε ήδη τις πρώτες βασικές θέσεις και τις άμεσα υλοποιήσιμες πρωτοβουλίες του συνδυασμού μας. Δεσμευόμαστε να του δώσουμε το κύρος που του αρμόζει, ζητώντας την ενεργή συμμετοχή, τη συμπαράσταση και τη στήριξη, όλου του επιχειρηματικού κόσμου της Ημαθίας, όχι μόνο στις επικείμενες εκλογές αλλά και στην προσπάθεια που θα ακολουθήσει, για να υλοποιήσουμε όλα όσα σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε.
Τα προβλήματα είναι κοινά, το Επιμελητήριο πρέπει να μας ενώνει, η προσπάθεια της τοπικής ανάπτυξης είναι υπόθεση όλων μας και είναι μονόδρομος.

Ο συνδυασμός “Επιχειρηματική Ανανέωση”

Αφήστε μια απάντηση