ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Η Microsoft θα προσφέρει επί πληρωμή ενημερώσεις ασφαλείας για τα Windows 10

Η Microsoft ανακοίνωσε πως θα επιτρέπει στους καταναλωτές να πληρώνουν για εκτεταμένες ενημερώσεις ασφαλείας (ESU) των Windows 10 όταν η υποστήριξη του λειτουργικού συστήματος λήξει, το 2025.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η αμερικανική εταιρεία λογισμικού θα διαθέσει αυτή την επιλογή στους καταναλωτές καθώς συνήθως παρέχει ESU μόνο σε μεγάλες εταιρείες που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να μεταβούν σε νεότερες εκδόσεις των Windows.

«Αν και συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη μετάβαση στα Windows 11, κατανοούμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να σας εμποδίσουν να αντικαταστήσετε τα Windows 10 πριν από την ημερομηνία λήξης της υποστήριξης. Ως εκ τούτου, η Microsoft θα προσφέρει ESU», εξηγεί η εταιρεία κολοσσός. «Το πρόγραμμα ESU για τα Windows 10 θα περιλαμβάνει κρίσιμες ή σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας. Δεν περιλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά (…)» σημειώνει.

Η ημερομηνία λήξης της υποστήριξης των Windows 10 είναι η 14η Οκτωβρίου 2025, σχεδόν 10 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του λειτουργικού συστήματος από τη Microsoft.

Πολλοί ανέμεναν ότι η Microsoft θα παρέτεινε την υποστήριξη επειδή πολλοί εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ευρέως τη συγκεκριμένη έκδοση και επειδή υπήρχε μεγάλο κενό (σχεδόν έξι χρόνια) μεταξύ των Windows 10 και των Windows 11. Ως εκ τούτου, αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η εταιρεία τεχνολογίας προσφέρει στους απλούς χρήστες το ίδιο πρόγραμμα ESU που διατίθεται στις επιχειρήσεις για τρία χρόνια, με πρόσθετες διορθώσεις ασφαλείας.

«Εάν είστε μεμονωμένος καταναλωτής ή οργανισμός που επιλέγει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα Windows 10 μετά τη λήξη της υποστήριξης στις 14 Οκτωβρίου 2025, θα έχετε τη δυνατότητα να εγγράψετε τον υπολογιστή σας στο επί πληρωμή πρόγραμμα Extended Security Updates (ESU)», εξηγεί η Microsoft χωρίς να διευκρινίζει την τιμολόγηση της για τα εκτεταμένα patches ασφαλείας των Windows 10. «Περισσότερες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένης της τιμολόγησης, θα παρασχεθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία», αναφέρει η Microsoft.

 

Αφήστε μια απάντηση