ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ProEuropean στην εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Makedonia Palace» της Θεσσαλονίκης το Business Dinner του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.  Επίσημοι προσκεκλημένοι και ομιλητές του δείπνου ήταν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Μετά το πέρας των ομιλιών τους οι Υπουργοί έλαβαν μέρος σε μία Q&A Session και συνομίλησαν με τους συμμετέχοντες για όλα τα ανοιχτά ζητήματα της οικονομίας και κυρίως για τα σχέδια της κυβέρνησης στους τομείς των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας.

Σε μία περίοδο, που παρουσιάζεται έντονη επενδυτική κινητικότητα και λίγο χρονικό διάστημα μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει την συγκεκριμένη εκδήλωση, προκειμένου να αναδείξει τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν ένα έντονα μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον το οποίο και σαφώς επηρεάζεται από τις τρέχουσες εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Σημαντική στην εκδήλωση και ως «Χρυσός Χορηγός» ήταν η παρουσία της Γερμανικής εταιρίας Ενέργειας ProEuropean Trading GmbH την οποία εκπροσώπησαν η CEO κ. Έλενα Μαργαρίτη, συνοδευόμενη από την κ. Μελίσσα Βερύκιος Chair of the Board of Clean Hydrogen Partnership και τον Δρ. Ιωάννη Τζώρτζη, Νομικό Σύμβουλο, Διοικητή της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Κατά την διάρκεια των επαφών τους με τους Υπουργούς, Βουλευτές και Επιχειρηματίες του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν το μεγάλο έργο που θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη, το Η2 CRETE VALLEY, του οποίου η επίσημη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 στις Βρυξέλλες στην έκθεση Hydrogen Week. Το έργο αυτό εντάσσεται στις 84 αναγνωρισμένες παγκόσμια κοιλάδες του Οργανισμού Clean Hydrogen Partnership και αφορά την παραγωγή Πράσινου Υδρογόνου από ΑΠΕ.

Αφήστε μια απάντηση