Η Θεσσαλονίκη έχει δήμαρχο που δεν φοβάται

Του Βασίλη Σαρρηγιαννίδη

0

Ο αρχαίος τραγικός ποιητής μας Ευρυπίδης σε πολλά από τα έργα του αναφερόταν στον χρόνο. Του άρεσε μάλλον, γι αυτό και έλεγε συχνά την φράση «Ο χρόνος άπαντα τοίσιν ύστερον φράσει. Λάλος γαρ ούτος ουκ ερωτώσιν λέγει». Δηλαδή, «Ο χρόνος δίνει όλες τις απαντήσεις. Είναι πολύ ομιλητικός και δεν χρειάζεται καν τις ερωτήσεις».

Μπαίνοντας στον έβδομο μήνα της η δημαρχιακή διοίκηση του κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα, αναλογίστηκα αν σε αυτό το σύντομο διάστημα, (μεσούσης μίας πρωτόγνωρης πανδημίας), ο χρόνος δικαίωσε όλους αυτούς που τον τίμησαν στην κάλπη ή αν επιβεβαίωσε εκείνους που πίστευαν ότι σύντομα θα αποτύχει. Παρότι το έργο μίας θητείας κρίνεται στο τέλος της, νομίζω ότι αξίζει μιας και καθόμαστε στο σπίτι να σκεφτούμε πολλά και να πούμε κάποιες αλήθειες.

Επιτρέψτε μου στο ξεκίνημα να ξεκαθαρίσω την θέση μου: Πιστεύω ότι ο νόμος που κυβερνά τον κόσμο και επομένως και την σκέψη του ανθρώπου είναι ο λόγος, είναι η λογική, είναι η επικοινωνία, όταν μάλιστα αυτή πιστοποιεί την αλήθεια και απομακρύνεται από την δοξασία. Πιστεύοντας ότι ο άνθρωπος είναι το μέτρο όλων των πραγμάτων, έχω διαπιστώσει ότι όσοι θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική γενικά, πρέπει να έχουν και το στοιχείο της παρατήρησης.

Χωρίς λοιπόν καμία διάθεση να προσβάλω τους φίλους και οπαδούς παρελθόντων δημοτικών αρχόντων η διαφορά εδώ είναι αισθητή. Ο δήμος Θεσσαλονίκης πλέον, έχει ένα Δήμαρχο, που μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες κέρδισε αμέσως την συμπάθεια πολιτών, δημοτών, άλλων συναδέλφων του στην ΚΕΔΕ και τα συλλογικά όργανα των δήμων, αλλά και πολιτικών αρχηγών κομμάτων και κάθε ηγεσίας από κάθε κοινωνικό και οικονομικό κλάδο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του τον επισκέφθηκαν ή συναντήθηκαν μαζί του τιμώντας έτσι την Θεσσαλονίκη και τον λαό της στο πρόσωπο του.

Ο κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας μας εξέπληξε ευχάριστα το πρώτο αυτό διάστημα της δημαρχιακής του θητείας. Σε καμία περίπτωση μέχρι τώρα για σοβαρό ζήτημα που απασχολεί τον δήμο Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ, Μετρό, Ασφάλεια, Καθημερινότητα Πολιτών, κ.ά) δεν μπήκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου να τα συζητήσει θέτοντας το προαιώνιο ερώτημα της υπαρξιακής μας προέλευσης .

Απεναντίας ξέρει το πρόβλημα, είναι έτοιμος να το αντιμετωπίσει και ψάχνει λύσεις. Με διάλογο με όλες τις δημοτικές παρατάξεις, με προτάσεις, με επαφές, με σεβασμό στην επιστημονική κοινότητα ακούγοντας τις προτάσεις που καταθέτει. Αφήνοντας στο περιθώριο τους όποιους κομματικούς συναισθηματισμούς σαν και αυτούς που διακρίνει κάποιες παρατάξεις και κάποια πρόσωπα στο δημοτικό συμβούλιο, πάει στη λύση του προβλήματος με πυξίδα την δημοκρατία και τις αποφάσεις των πολλών.

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα με την πανδημία του κορονοϊού έκανε ότι είναι ανθρωπίνως και υπηρεσιακώς δυνατόν ο δήμος Θεσσαλονίκης, οι δημότες του, οι πολίτες που ζουν και δραστηριοποιούνται σε αυτόν να είναι και ενημερωμένοι και ασφαλείς. Με όπλο την λογική τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του είναι σε διαρκή ετοιμότητα να προσφέρουν το καλύτερο σε όσους έχουν ανάγκη.

Η ιστορία μέχρι σήμερα μας έχει αποδείξει ότι η αυθεντικότητα, (δηλαδή το να συμπεριφέρεται κάποιος όπως πραγματικά είναι) αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός αληθινού ηγέτη. Οι άνθρωποι από την πλευρά τους έχουν την τάση να εμπιστεύονται αυτούς που διαισθάνονται ότι είναι ειλικρινείς και «γήινοι» ως προς τη συμπεριφορά τους.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας επιδεικνύοντας μέχρι σήμερα ψυχραιμία και ετοιμότητα σε σημαντικά ζητήματα της πόλης, απέδειξε ότι δεν φοβάται. Τηρώντας την υπόσχεση του ότι θα υπηρετήσει την πόλη και τους δημότες της Θεσσαλονίκης είναι μπροστάρης και γίνεται ασπίδα προστασίας.

Είναι δήμαρχος για όλους!!

 

Γράψτε την άποψη σας

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.