ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις, προχωρούν τα έργα!

Στην υπογραφή των συμβάσεων σύνδεσης φυσικού αερίου για όλα τα δημοτικά κτίρια σε Φίλυρο και Χορτιάτη προχώρησε ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ). Στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λεωνίδας Μπακούρας και ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων Μιχάλης Στεργιόπουλος, έπεσαν οι υπογραφές για τη σύνδεση εννέα δημοτικών κτιρίων στο Φίλυρο και τον Χορτιάτη με το φυσικό αέριο, ενώ  ο κ. Μπακούρας -επιβεβαιώνοντας τα χρονοδιαγράμματα- ανακοίνωσε ότι από τις αρχές Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η αεριοδότηση στα πρώτα 300 νοικοκυριά που έκαναν ήδη τις σχετικές αιτήσεις στις παραπάνω περιοχές.

Τα δημοτικά κτίρια που θα συνδεθούν με το φυσικό αέριο είναι τα εξής: Κοινοτικό κατάστημα Φιλύρου, Πολιτιστικό Κέντρο Φιλύρου, 3ο Νηπιαγωγείο Φιλύρου, 3ο ΓΕΛ Χορτιάτη, 2ο Νηπιαγωγείο Φιλύρου, 2ο Γυμνάσιο Χορτιάτη, 1ο και 2ο Δημοτικό Φιλύρου, Κοινοτικό κατάστημα Χορτιάτη και 1ο Νηπιαγωγείο Χορτιάτη. Κατά τη διάρκεια της υπογραφής των συμβάσεων ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης ανέφερε ότι η σύνδεση των δημοτικών κτιρίων με το δίκτυο φυσικού αερίου, ιδιαίτερα σε περιοχές με υψηλές ανάγκες θέρμανσης όπως το Φίλυρο και ο Χορτιάτης, θα συνεισφέρει στον περιορισμό των δαπανών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μπορεί να επιτευχθεί από τέτοιες δράσεις οι οποίες έχουν άμεσο οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά ταυτόχρονα συμβάλουν και στη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων προς το περιβάλλον. «Τα έργα επέκτασης προχωρούν, ενώ είναι σημαντικό ότι τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα σύμφωνα με τις εξαγγελίες του δήμου» σημείωσε ο κ. Καϊτεζίδης ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Μπακούρα για την άψογη -όπως είπε- συνεργασία των δύο πλευρών.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λεωνίδας Μπακούρας επισήμανε ότι εργασίες επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στις περιοχές του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό και εξελίσσονται σύμφωνα με το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα κατασκευής. Συμπλήρωσε επίσης, ότι έως τις αρχές Νοεμβρίου και κατά την έναρξη της νέας περιόδου θέρμανσης, αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών και η αεριοδότηση του δικτύου σε αυτές τις περιοχές, ώστε να επωφεληθούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις με τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Μιχάλης Στεργιόπουλος τόνισε το αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών στις περιοχές του Φιλύρου, της Εξοχής και του Χορτιάτη, καθώς έχουν ήδη υποβληθεί περισσότερες από 1.000 αιτήσεις σύνδεσης, ενώ βρίσκεται σε ισχύ η προσφορά για «ΕΚΠΤΩΣΗ 100% ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ» για όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου και για όλες τις χρήσεις (Οικιακή, Εμπορική, Βιοτεχνική-Βιομηχανική, Δημόσια-Δημοτικά κτίρια). Όπως τονίστηκε οι αιτήσεις σύνδεσης μπορούν να υποβάλλονται στην ιστοσελίδα www.edathess.gr, ενώ για την εξυπηρέτηση πελατών λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο, όπου για οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με ζητήματα νέων συνδέσεων και κατασκευών οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 11 150.

Αφήστε μια απάντηση