LIFE & STYLE

Κατασκηνωτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες

Παρά την παρατεταμένη οικονομική ύφεση και στο πλαίσιο της γενικότερης κοινωνικής πολιτικής του, ο Δήμος Καλαμαριάς ενόψει της θερινής περιόδου, συνεχίζει να πραγματοποιεί και φέτος κατασκηνωτικά προγράμματα, τα οποία εξασφαλίζουν λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς σε ένα φιλόξενο περιβάλλον, σε μαθητές δημοτικών σχολείων, σε άτομα της τρίτης ηλικίας και σε άτομα με αναπηρίες. Συγκεκριμένα:

Κατασκηνώσεις για τους μαθητές
Οι μαθητές και οι μαθήτριες από τα Δημόσια σχολεία της Καλαμαριάς που τελείωσαν φέτος την Πέμπτη και Έκτη Δημοτικού, θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν, να χαρούν και να απολαύσουν τη θάλασσα στη Χαλκιδική, την περίοδο από 3 έως 18 Αυγούστου, συμμετέχοντας στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα, που οργανώνει και φέτος ο Δήμος. Τα παιδιά που θα συνδυάσουν παιχνίδι και διασκέδαση, δημιουργική απασχόληση και άθληση τον Αύγουστο θα ζήσουν μια 15/μερη κατασκηνωτική περίοδο, που θα κρατήσουν στις μνήμες τους. Η μεταφορά, η διαμονή και η διατροφή των μαθητών, είναι εντελώς δωρεάν. Η επιλογή των μαθητών όμως γίνεται με βάση κάποια κοινωνικά κριτήρια.
Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν, πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια.
1. Το Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, όπως αυτό προκύπτει από το εκκαθαριστικό σημείωμα για τα εισοδήματα του προηγουμένου Έτους να είναι κάτω από 25.000 ευρώ Σε περίπτωση διάζευξης, λαμβάνεται υπόψη το άθροισμα των ετησίων εισοδημάτων των δύο γονέων, όπως προκύπτουν από τα αντίστοιχα εκκαθαριστικά σημειώματα. Σε περίπτωση εισοδήματος που δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο, και συνεπώς δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης, υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, ότι δεν υποχρεούται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης για το Έτος 2017.
2. Ανεργία ενός τουλάχιστον από τους γονείς, αποδεικνυόμενη με πρόσφατη βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ κάρτα ανεργίας σε ισχύ.
3. Παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών και 4. Παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.
Εάν οι μαθητές για οποιοδήποτε λόγο δεν πρόλαβαν να δώσουν τα στοιχεία στο σχολείο τους, μπορούν να εγγραφούν στις κατασκηνώσεις, προσκομίζοντας υπεύθυνη δήλωση του γονέα-κηδεμόνα, μαζί με ένα από τα παραπάνω κριτήρια-δικαιολογητικά και το ενδεικτικό ή το απολυτήριο του σχολείου.

Τα μέλη του ΚΑΠΗ σε διακοπές
Καλοκαιρινές διακοπές πενταήμερης διαμονής ξεκίνησε ήδη ο Δήμος από τις 4 Ιουλίου για τα 150 μέλη του ΚΑΠΗ Καλαμαριάς. Την πρώτη εβδομάδα 33 ζευγάρια ταξίδεψαν και απόλαυσαν σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον τα θαλασσινά μπάνια και τη χαλάρωση από τις 4 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου σε κατασκήνωση στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής. Αμέσως μετά ακολούθησε η δεύτερη και τελευταία αποστολή με τα υπόλοιπα μέλη, τα οποία θα παραμείνουν εκεί μέχρι και τις 10 Ιουλίου, ξεφεύγοντας από τους έντονους ρυθμούς της πόλης, χαλαρώνοντας και απολαμβάνοντας τα θαλασσινά μπάνια τους.

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα για τα ΑΜΕΑ
Τέλος, ογδονταπέντε (85) άτομα με αναπηρίες θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν τις δεκαπενθήμερες καλοκαιρινές διακοπές τους, από τις 27 Αυγούστου εως και τις 10 Σεπτεμβρίου.
Τα άτομα αυτά θα απολαύσουν το κολύμπι, το παιχνίδι σε ένα χώρο με ειδικές δομές, εξειδικευμένους συνοδούς και ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι θα παραβρίσκονται επί 24ωρου βάσεως στ, ενώ παράλληλα θα αναπτύξουν διάφορες άλλες δραστηριότητες, θα δημιουργήσουν φιλίες, και η παρουσία του Δήμου θα είναι καθημερινή. Μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από Δευτέρα 9 Ιουλίου και μέχρι την Παρασκευή 20 του μηνός και τις ώρες 8.30 – 14.30 να προσέρχονται στο Πολυδύναμο Κτίριο Πρόνοιας Καλαμαριάς (Ι. Παπανικόλα 18 και Αμισού – 2ος όροφος) προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις μαζί με με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Αρμόδια υπάλληλος Λένα Γραμματικοπούλου τηλ. Επικοινωνίας 2313 314 502.

Αφήστε μια απάντηση