ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κεραμέως: Οι εκλογές δεν θα επηρεάσουν τις Πανελλαδικές

Για τις Πανελλαδικές, το θέμα της γρίπης και των απουσιών στα σχολεία και το φοιτητικό επίδομα, μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega». Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε αρχικά στο ζήτημα των απουσιών για όσους μαθητές νοσούν με γρίπη, υπενθυμίζοντας την εγκύκλιο που εκδόθηκε προ ημερών.

Όπως είπε, οι απουσίες έως πέντε εργάσιμων ημερών που οφείλονται στη γρίπη θα καταχωρίζονται αλλά δεν θα προσμετρώνται. Το μέτρο θα ισχύει από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο του 2023. «Λαμβάνουμε υπόψιν την εποχική γρίπη, δίνουμε ένα διάστημα που μας υπέδειξε το υπουργείο Υγείας από το Νοέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο, άρα φροντίζουμε να μην υπάρχει αυτή η αγωνία των μαθητών, γιατί υπάρχουν πολλοί που μπορεί να νοσήσουν ή έχουν ήδη νοσήσει από την εποχική γρίπη» ανέφερε η υπουργός.

Επισήμανε πως και για τη νόσηση με κορωνοϊό επίσης δεν θα καταγράφονται οι απουσίες. Σε ό,τι αφορά τη νόσηση με γρίπη, η υπουργός υπογράμμισε πως είναι απαραίτητη η προσκόμιση βεβαίωσης γιατρού, όπου θα αναγράφονται και οι μέρες που ο μαθητής ήταν άρρωστος.

Ερωτώμενη για το φοιτητικό επίδομα, η κα Κεραμέως δήλωσε πως έχει δοθεί από το υπουργείο. «Για πολλά χρόνια το φοιτητικό επίδομα ήταν 1.000 ευρώ, μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού (Κυριάκου Μητσοτάκη) το επίδομα έφτασε τα 1.500 για κάθε δικαιούχο και 2.000 εάν ο φοιτητής επιλέξει να συγκατοικήσει» σημείωσε.

«Σε κάποιες περιοχές της χώρας, στο πανεπιστήμιο Αιγαίου, Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας, το όριο το εισοδηματικό για να είσαι δικαιούχος του επιδόματος είναι ευρύτερο, αντί για 30.000 ευρώ που είναι στην υπόλοιπη χώρα, είναι 40.000 ευρώ. Αυτό το κάνουμε για να δώσουμε περισσότερα κίνητρα στα παιδιά, να φοιτήσουν στα τρία αυτά ακριτικά πανεπιστήμια» προσέθεσε η υπουργός.

Η υπουργός ανέφερε πως μέχρι σήμερα, μετά από 12 χρόνια, έχουν διοριστεί 25.000 εκπαιδευτικοί. «Φέτος θα συμπέσουν με τις εκλογές, θα γίνουν προσλήψεις κανονικά αλλά ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με το υπουργείο Εσωτερικών και να φύγουμε από την στρεβλή εφαρμογή του αναπληρωτή και να πάμε στο καθεστώς του μόνιμου εκπαιδευτικού» προσέθεσε. Σε ό,τι αφορά τους καθηγητές των καλλιτεχνικών σχολείων είπε: «Για δεκαετίες ολόκληρες το πεδίο της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης είναι αρρύθμιστο. Αυτή η κυβέρνηση κάνει μία προσπάθεια να ρυθμίσει και αυτό….είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Εσωτερικών και άλλα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να ρυθμιστεί και αυτό το κομμάτι».

Σε ό,τι αφορά τις Πανελλήνιες εξετάσεις η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως δεν θα προκληθεί κάποιο πρόβλημα ακόμα και αν οι εκλογές προκηρυχθούν πριν τις Πανελλήνιες. Η υπουργός επισήμανε ότι σε κάθε περίπτωση θα τηρηθεί το πρόγραμμα που έχει εκδοθεί και οι Πανελλήνιες θα ξεκινήσουν κανονικά την 1η Ιουνίου 2023.

Πηγή: «Κοινωνία Ώρα Mega»

Αφήστε μια απάντηση