Κωνσταντίνος Ζέρβας: «Γιατί οι άλλοι δήμοι έχουν Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ ) και ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει;»

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

0

Γιατί οι άλλοι δήμοι έχουν Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ ) και ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει» διερωτήθηκα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την καθαριότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακούστηκαν πράγματα για το αυτονόητο, για αυτισμό υπηρεσιών, ότι εννέα μήνες αναμονής θεωρείται λογικός χρόνος και ότι φροντίζουμε πάρα πολύ για τη ζωή των εργαζομένων όσον αφορά το διαγωνισμό για τα ΜΑΠ, αλλά για την καθημερινότητα τους χωρίς αυτά, δεν ακούσαμε κάτι. Απορώ, φταίει η πάρεδρος, φταίει το ελεγκτικό συνέδριο; Οι άλλοι δήμοι γιατί έχουν μέσα ατομικής προστασίας; Τι συμβαίνει; Ας δεχθώ ότι στα ΜΑΠ έχουμε «κακοτυχία» με τις σακούλες, τα φαράσια, τα απορρυπαντικά τι γίνεται; Και εκεί έχουμε τα ίδια προβλήματα; Μήπως φταίει κάτι άλλο; Θυμάμαι πολύ καλά την ημερομηνία, 30 Νοεμβρίου 2017, όταν κληθήκαμε να συνεδριάσουμε την τελευταία ακριβώς ημέρα με βάση τη δυνατότητα που έδινε ο νόμος, ώστε να πάρουμε την απόφαση να δοθούν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας εις χρήμα στους εργαζόμενους. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι εννέα μήνες μετά θα έχουμε αυτή τη συζήτηση.

Σήμερα θα ερχότανε προς ψήφιση ο πολυδιαφημισμένος νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας. Ο προηγούμενος έλεγε ότι θα φέρει μεγάλη τομή στην λειτουργία των υπηρεσιών. Θα έδινε τις αρμοδιότητες στους γενικούς διευθυντές, οι υπηρεσίες θα λειτουργούσαν καθετοποιημένες και ο ρόλος των αντιδημάρχων θα ήταν καθαρά πολιτικός. Επτά χρόνια μετά ακούμε έκπληκτο τον καινούργιο υπεύθυνο της καθαριότητας να μην ξέρει τι συμβαίνει με τις μελέτες οι οποίες είναι ανεπαρκείς, με τους διαγωνισμούς οι οποίοι δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα και σήμερα δεν γνωρίζει γιατί δεν πληρώνονται τα εξαιρέσιμα. O κ. Ζαχαριάδης είναι μέλος μέρος αυτής διοίκησης από χθες, ανέλαβε σήμερα αυτή τη κατάσταση και απορεί για όλα τα πράγματα. Αν αυτός απορεί, δεν ξέρω εμείς, ο κόσμος που μας βλέπει, οι εργαζόμενοι για τι πρέπει να απορούμε και απορούν; Ποια είναι τελικά η επάρκεια όλων αυτών που διαχειρίζονται όλα αυτά τα πράγματα;

Γράψτε την άποψη σας

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.