ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κοντονής: Δανεικοί τέλος στη Σούπερ Λιγκ, δημιουργία Β’ ομάδων…

Ριζικές αλλαγές ετοιμάζει από τη νέα αγωνιστική σεζόν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο υφυπουργός Αθλητισμού, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα δηλώνει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα. Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο Σταύρος Κοντονής, με βάση το νέο αθλητικό νόμο από την επόμενη σεζόν θα απαγορεύονται οι δανεισμοί παικτών μεταξύ ομάδων της πρώτης κατηγορίας. Παράλληλα, θα επιτρέπεται η δημιουργία Β’ ομάδας στους μεγάλους συλλόγους και θα έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν μέχρι και τη Β’ Εθνική.

Αποσπάσματα της συνέντευξης στη «Real News»:
«Με τον αθλητικό νόμο που θα κατατεθεί, θα απαγορευτεί ο δανεισμός ποδοσφαιριστών μεταξύ των ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ και θα δίνεται η δυνατότητα στις μεγάλες ομάδες, που μπορούν να έχουν δεύτερη ομάδα, να παίζουν μέχρι τη Β΄ Εθνική, όπως γίνεται για παράδειγμα στην Ισπανία» και υπογράμμισε πως με αυτό τον τρόπο θα βγει κερδισμένες και οι Εθνικές μας ομάδες: «Η ρύθμιση με τις δεύτερες ομάδες θα λειτουργήσει και υπέρ της Εθνικής ομάδας, καθώς σε αυτές θα παίζουν αποκλειστικά Έλληνες παίκτες και μέσα από αυτές θα είναι δυνατόν να στελεχώνονται και οι πρώτες ομάδες, αντί να φέρνουν σωρηδόν αμφίβολους πολλές φορές παίκτες από το εξωτερικό».

Όσον αφορά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο υφυπουργός επιβεβαίωσε πως θα διεξαχθεί με ξένους διαιτητές, ενώ στις εξέδρες θα βρίσκονται μόνο μαθητές, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει αν ο αγώνας θα γίνει στην Αθήνα ή στην επαρχία και υπογράμμισε πως η «μάχη» κατά της διαφθοράς δεν έχει τελειώσει:

«Εάν όλα όσα αποφασίστηκαν με τη FIFA γίνουν με γρήγορα βήματα, μπορεί πράγματι η νέα αθλητική χρονιά να είναι μια χρονιά-τομή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς δεν λέμε ότι κερδίσαμε μια μάχη και θα πάμε σπίτι μας να ξεκουραστούμε. Αντίθετα, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα, απλώς θα τον δίνουμε από καλύτερες θέσεις. Τα μέτωπα θα συνεχίσουν να είναι υπαρκτά. Ούτε το μέτωπο κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής έκλεισε, ούτε το μέτωπο της βίας. Όλοι όμως έχουν καταλάβει ότι ο νόμος θα εφαρμόζεται με αυστηρότητα, θα υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις πλέον σε αυτούς που θα δημιουργούν επεισόδια».

Στη συνέχεια, ο κ. Κοντονής μίλησε και για τη φιλοσοφία των παραγόντων των ελληνικών ομάδων: «Πρέπει οι παράγοντες να καταλάβουν ότι ανεπάρκειες δικές τους και άλλες δικές τους επιδιώξεις δεν μπορεί να τις μεταθέτουν συνεχώς στους διαιτητές ή στη διοίκηση του ποδοσφαίρου. Πρέπει να καταλάβουν τις ευθύνες τους». Καταλήγοντας, ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για τις επιθέσεις στους αθλητικούς δικαστές από τις ομάδες: «Αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως. Προειδοποιώ…».

Αφήστε μια απάντηση