Κοροναϊός: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στα νοσοκομεία της περιφέρειας

0

Ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της περιφέρειας, υπό τη σκιά της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις καθυστερήσεις και τις αναβολές. Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους επέμεινε χτες ότι ο εμβολιασμός των υγειονομικών είναι σχεδιασμένος να γίνει σε τρείς φάσεις, την ώρα που υπάρχουν αρκετές καταγγελίες υγειονομικών για προγραμματισμένα ραντεβού που αναβλήθηκαν.

Πάντως, από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί σε νοσοκομεία στη Λάρισα, τα Τρίκαλα, το Ηράκλειο και τα Χανιά. Με βάση το κυβερνητικό σχέδιο, σήμερα προστίθενται 42 νέα νοσοκομεία στα 9 νοσοκομεία που ήδη πραγματοποιούν εμβολιασμούς – δυναμικότητα που θα επιτρέψει περισσότερους από 5.000 εμβολιασμούς υγειονομικών καθημερινά.

Στις 8 Ιανουαρίου θα προστεθούν επιπλέον 55 νοσοκομεία και έως τις 12 του μήνα θα ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 Νοσοκομεία που βρίσκονται στη νησιωτική χώρα. Σταδιακά στα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα προστίθενται τα στρατιωτικά νοσοκομεία (σήμερα 5), ενώ θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης, σήμερα ξεκινά ο εμβολιασμός των πολιτών που διαμένουν και εργάζονται στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ. Ο εμβολιασμός της ομάδας αυτής θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου.

 

Γράψτε την άποψη σας

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.