ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κώστας Καλαϊτζίδης: “Το Διοικητήριο της Ημαθίας επιτέλους γίνεται πράξη”

Τη σύμβαση για την κατασκευή του νέου Διοικητηρίου Ημαθίας, στη Βέροια, υπέγραψαν σήμερα στην Βέροια ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Πάρης Μπίλλιας.  Η εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης και την παρουσίαση του έργου για το νέο Διοικητήριο Ημαθίας πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Αιγές Μέλαθρον” (αίθουσα “Ανδρόνικος”) παρουσία του αναδόχου του έργου.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του για την υπογραφή σύμβασης κατασκευής του Νέου Διοικητηρίου Ημαθίας ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης ανέφερε:

“Σας καλωσορίζω στην εκδήλωση για τη υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του Διοικητηρίου Ημαθίας. Είναι πραγματικά τιμητική η παρουσία όλων σας και νομίζω ότι άξιζε να το κάνουμε διότι πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που αφορά όλη την Ημαθία.

Θέλω πρώτα από όλα να ξεκινήσω λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον Απόστολο Τζιτζικώστα, που από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκε τη σπουδαιότητα του έργου, συμμερίστηκε την προτεραιότητά που του δώσαμε και σήμερα δίνει σάρκα και οστά σε ένα διαχρονικό αίτημα των πολιτών της Ημαθίας.

Μαζί θέλω να ευχαριστήσω και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών, τον καλό φίλο Πάρι Μπίλια που στάθηκε και στέκεται συνεχώς στο πλευρό μας και είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα έχει να μας μεταφέρει και άλλα σπουδαία έργα για μεγάλα και σοβαρά έργα που έχουμε εντάξει στον προγραμματισμό μας.

Όπως ευχαριστώ τα στελέχη της Περιφέρειας και όλα τα στελέχη και υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας που εργάστηκαν και θα εργαστούν για το έργο.

Απόστολε,
Πάρι, φίλες και φίλοι συνεργάτες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

Κατορθώσατε με το συνεχές ενδιαφέρον σας για την περιοχή μας, να κάνετε την Ημαθία σπίτι σας και έτσι σας νιώθουμε. Είστε κι εσείς Ημαθιώτες κι έτσι σας υποδεχόμαστε σήμερα στη Βέροια

Κυρίες και Κύριοι

Τόνισα προηγουμένως ότι το Διοικητήριο της Ημαθίας είναι ένα διαχρονικό αίτημα της περιοχής μας. Αυτό ακριβώς θέλουμε να τονίσουμε σήμερα προσκαλώντας στη εκδήλωση, όλους τους Δημάρχους της Ημαθίας τον Κώστα Βοργιαζίδη, τον Νικόλα Καρανικόλα, τον Παναγιώτη Γκυρίνη που σήμερα εκπροσωπεί ο Στέφανος Δριστάς

Αλλά και όλους τους προηγούμενους αιρετούς Νομάρχες της Ημαθίας, τον Ανδρέα Βλαζάκη, τον Γιάννη Σπάρτση και τον Κώστα Καραπαναγιωτίδη αλλά και τους προηγούμενους δημάρχους τον Γιάννη Χασιώτη, τον Χρήστο Σκουμπόπουλο, τη Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, τον Νίκο Κουτσογιάννη. Σας ευχαριστώ όλους,

Όπως θέλω να ευχαριστήσω και τον υφυπουργό Οικονομικών, τον Απόστολο Βεσυρόπουλο που έβαλε την καθοριστική τελική υπογραφή για την παραχώρηση του οικοπέδου όπου θα γίνει το Διοικητήριο.

Αγαπητοί μου,

Έργα όπως το Διοικητήριο, όπως το Μουσείο των Αιγών που εγκαινιάσαμε πρόσφατα, δεν είναι έργα των λίγων, δεν είναι έργα μικρών ομάδων. Είναι έργα των πολλών, είναι έργα συλλογικά, είναι έργα που τα ζητούν οι τοπικές κοινωνίες, είναι έργα που γίνονται για τους πολίτες κι αυτό θέλουμε να τονίσουμε μέσα από τη σημερινή εκδήλωση. Εσείς όλοι εκπροσωπείτε τους πολίτες της Ημαθίας και στον λαό της Ημαθίας ανήκει το έργο.

Η ιστορία βέβαια, σήμερα γράφει ότι το Διοικητήριο σχεδιάστηκε, μελετήθηκε, συμβασιοποιήθηκε και θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται στη θητεία του Απόστολου Τζιτζικώστα, στη θητεία μας. Κι έχω όλο το δικαίωμα να πιστεύω ότι πάλι εμείς θα είμαστε αυτοί που θα το παραδώσουμε στον λαό της Ημαθίας.

Κυρίες και Κύριοι
Φίλες και Φίλοι
Αγαπητοί εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης

Το Διοικητήριο Ημαθίας επιτέλους γίνεται πράξη. Το είπαμε, το υλοποιούμε και συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό. Λέγοντας λίγα και κάνοντας πολλά. Απόστολε Τζιτζικώστα, από αυτό εδώ το ξενοδοχείο ξεκινήσαμε το 2014  τότε που με παρουσίασες για πρώτη φορά ως υποψήφιο, για να ξεκινήσουμε το δικό μας αυτοδιοικητικό ταξίδι, παίρνοντας την σκυτάλη για να φέρουμε την περιφέρεια και την Ημαθία ακόμα υψηλότερα.

Όλοι οι προκάτοχοί μας έχουν την δική τους συμμετοχή και στο σημερινό έργο και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα. Εμείς όμως είμαστε εδώ και συνεχίζουμε διότι η διαδρομή μας έχει και συνέχεια. Κράτησες τον λόγο σου και τήρησες όλα όσα υποσχέθηκες. Σε ευχαριστώ για την στήριξη. Όπως ευχαριστώ και για την στήριξη όλους τους περιφερειακούς συμβούλους, όλους του υποψήφιους του συνδυασμού μας, ακόμη και τους Ημαθιώτες περιφερειακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης όπως ό Στάθης Σαρηγιαννίδης που στήριξαν όλη αυτή την προσπάθεια για την Ημαθία και τον τόπο μας.

Οφείλω όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην οικογένεια μου, την σύζυγό μου και τα αδέλφια μου που με στήριξαν και μου συμπαραστάθηκαν σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια καθώς και όλους τους προσωπικούς φίλους που είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα μου στην πρώτη γραμμή.

Η προσπάθειά μας για την ανάπτυξη και την πρόοδο της Ημαθίας είναι συλλογική. Το αναγνωρίζω και σας ευχαριστώ όλους ανεξάρτητα από παρατάξεις. Μας ενώνει ο τόπος μας, αξίζει να παλεύουμε με όραμα για την Ημαθία και πρέπει να συνεχίσουμε ενωμένοι όλοι μαζί.”

 

Αφήστε μια απάντηση