ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: «Με δυνατό το ΚΚΕ στη σημερινή βαρβαρότητα»

«Με το ΚΚΕ μπορούμε να τα καταφέρουμε. Με δυνατό το ΚΚΕ, με μαζική εργατική-λαϊκή αντεπίθεση, να ανοίξουμε το δρόμο για την ανατροπή, για τις ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία, για να γίνει ο λαός μας μια ώρα αρχύτερα νοικοκύρης στον τόπο του και στον κόπο του», τόνισε στο 48ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Και προσέθεσε ότι «μπορούν να το δουν στην πράξη, η εργατική τάξη, ο λαός και εδώ στη Θεσσαλονίκη πως η συμπόρευση με το ΚΚΕ σε όλες τις μάχες παντού, στους χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης, στις γειτονιές, αλλά και σε όλες τις κάλπες βουλευτικών, δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, τους επόμενους μήνες, μπορεί να δώσει ελπίδα και αισιοδοξία».

Ο κ. Κουτσούμπας υπενθύμισε αναφορές, κατά τα πρώτα χρόνια του Φεστιβάλ, των αείμνηστων Μάνου Λοΐζου και Κώστα Καζάκου, για τη σημασία του Φεστιβάλ της ΚΝΕ, ως μεγάλο «πολιτικό, πολιτιστικό γεγονός» για τη νέα γενιά, όπου «συναντιέται η νεανική αμφισβήτηση με την ανατρεπτική ιδεολογία, με την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ».

Υπενθύμισε επίσης τους αγώνες των νεολαίων του ΚΚΕ, για «αξιοπρεπείς, δωρεάν εστίες, βιβλία, καθηγητές, εργαστήρια», τις πρόσφατες εκλογικές νίκες της «Πανσπουδαστικής» και των σπουδαστών σε ΙΕΚ και ΟΑΕΔ, την αντίθεσή τους στην παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, τους αγώνες τους κατά του ναζισμού και του φασισμού στα σχολεία και στις γειτονιές.

«Η νέα γενιά της Θεσσαλονίκης ξέρει από πρώτο χέρι τι μπορεί να σημαίνει ισχυρό ΚΚΕ, ισχυρή ΚΝΕ, για την ίδια και τη ζωή της. Το ένιωσαν από πρώτο χέρι οι φοιτητές του ΑΠΘ, που με τους κομμουνιστές, με τις δυνάμεις της ΚΝΕ μπροστά, τα έβαλαν με τις δυνάμεις καταστολής, απαίτησαν να μην πατήσει πόδι, να φύγει η αστυνομία από τις σχολές τους».

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι σήμερα επιβάλλεται, ο ίδιος ο λαός, οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι νέοι, «να βάλουν τη δική τους σφραγίδα» στις εξελίξεις, «με συμμετοχή, με οργάνωση και δράση στο σωματείο, στο σύλλογο, στην επιτροπή αγώνα», γιατί «στην ημερήσια διάταξη της κυβέρνησης της ΝΔ και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου», βρίσκεται μονίμως η «υπεράσπιση των συμφερόντων των λίγων» των καπιταλιστών και «νέες θυσίες και βάρη στο λαό» και πρόσθεσε:

«Γι’ αυτό επιβάλλεται ο ίδιος ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Με τον αγώνα του και τις πολιτικές του επιλογές. Και όχι να είναι κομπάρσος, περιμένοντας πότε και τι θα επιλέξει η άρχουσα τάξη και το πολιτικό της προσωπικό, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και άλλοι. Η σοσιαλιστική οργάνωση της κοινωνίας είναι το σύγχρονο, το πραγματικά νέο στο 21ο αιώνα που μπορεί να εξασφαλίσει τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα», ανέφερε.

Αφήστε μια απάντηση