ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κουτσούμπας: «Μούφα» και «καρικατούρα» η προοδευτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Σε συνέντευξή του ο κ. Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, έκανε λόγο για «“προοδευτική” κυβέρνηση μούφα» και «καρικατούρα», ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να συμπράξει σε κάτι τέτοιο. «Δεν θα μας συγχωρούσε ποτέ η εργατική τάξη, ο ελληνικός λαός μια επιλογή συμμετοχής ή ανοχής σε μια τέτοια “προοδευτική” κυβέρνηση μούφα. Στην πολιτική και γενικά στη ζωή δεν ισχύει “είμαι ό,τι δηλώνω”», είπε συγκεκριμένα και συμπλήρωσε:

«Την τελευταία φορά η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ καλούσε για μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση. Η κατάληξη γνωστή, αφού γνωρίσαμε την πιο μνημονιακή κυβέρνηση που πέρασε. Τι σχέση έχουν με την “πρόοδο” οι δεσμεύσεις προς την ΕΕ του κεφαλαίου και της διαφθοράς που υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ; Τι σχέση έχουν με την “πρόοδο” τα νομοσχέδια του Μητσοτάκη που ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και τους εξοπλισμούς, μέχρι το Ελληνικό και τις ειδικές οικονομικές ζώνες στα Ναυπηγεία;

Τι σχέση έχει με την “πρόοδο” η στρατηγική στον τομέα της ενέργειας, όπως τα χρηματιστήρια ενέργειας, η απολιγνιτοποίηση, η λεγόμενη απελευθέρωση κ.λπ., όπου ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε πρωτεργάτης; Ήδη σας περιέγραψα σε ποιες ράγες θα κινηθεί η καρικατούρα “προοδευτική κυβέρνηση”, γι’ αυτό και το ΚΚΕ θα είναι αταλάντευτα και μαχητικά απέναντι. Το κόλπο, βέβαια, είναι γνωστό από την εποχή του αλήστου μνήμης ΠΑΣΟΚ. Παίρνουν την “πρόοδο”, μια έννοια ταυτισμένη με τα συμφέροντα και τους δίκαιους αγώνες του λαού, και την κάνουν “δώρο” με τις πολιτικές επιλογές τους στο μεγάλο κεφάλαιο και το διεφθαρμένο σύστημά του».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Κουτσούμπας ερωτάται με ποιο ποσοστό θα είναι ικανοποιημένο το ΚΚΕ στις εκλογές. «Η θετική αποτίμηση ενός υψηλού ποσοστού του ΚΚΕ στις εκλογές πιστώνεται κατευθείαν στη συνεπή πάλη, μέσα κι έξω από τη Βουλή, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, για να ανοίξει ο δρόμος για μια συνολική αλλαγή της κατάστασης.

Σε μια σειρά ποιοτικούς δείκτες των δημοσκοπήσεων πάρα πολλοί -περίπου 1 στους 4- αναγνωρίζουν ότι το ΚΚΕ είναι αξιόπιστη, συνεπής και μαχητική πολιτική δύναμη και ότι δυνητικά θα μπορούσαν να ψηφίσουν ΚΚΕ. Σε όλους αυτούς λέμε, λοιπόν, πως η σκέψη τους πρέπει να γίνει απόφαση και επιλογή που θα φτάσει μέχρι την κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ», απάντησε.

 

Αφήστε μια απάντηση