ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη: Φταίει το καπιταλιστικό κέρδος

«Δεν φταίει η κακιά η ώρα, ούτε η κακιά η χώρα, φταίνε το καπιταλιστικό κέρδος και όσοι κυβέρνησαν και κυβερνάνε αυτή τη χώρα. Αυτό το σύνθημα αντηχεί σήμερα απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα, σε όλη τη χώρα» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, μαζικών φορέων, φοιτητών και μαθητών στα Προπύλαια.

«Είναι μεγάλες, αισιόδοξες, μεγαλειώδεις οι απεργιακές συγκεντρώσεις, τα συλλαλητήρια των εργατικών συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων, των μαθητικών κοινοτήτων, άλλων λαϊκών οργανώσεων, μαζικών οργανώσεων και φορέων του λαού μας. Συνεχίζουμε!» τόνισε καταλήγοντας στη δήλωσή του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως είπε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Κουτσούμπας το μαχαίρι πρέπει να φθάσει στο κόκκαλο, να αποδοθούν όλες οι ευθύνες και να μην υπάρξει άλλο παιδί που δεν θα απαντήσει στο μήνυμα της μητέρας : «στείλε όταν φθάσεις». Στην τοποθέτησή του ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, εξαπέλυσε επίθεση σε κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ΠΑΣΟΚ επιμερίζοντας ευθύνες για την κατάσταση των σιδηρόδρομων.

«Να τους χαίρεστε τους επενδυτές σας κύριοι της κυβέρνησης και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ που τους πουλήσατε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έναντι 45 εκατ ευρώ για να τους επιδοτήσετε στη συνέχεια με 50 εκατ. ευρώ το χρόνο για δήθεν άγονες γραμμές. Αλήθεια, η γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη είναι άγονη; Αλήθεια αυτό το σκάνδαλο γιατί δεν σας απασχολεί; Ρητορικό το ερώτημα», είπε και πρόσθεσε: «ορισμένοι μιλάτε λες και έχετε πάθει αμνησία. Το 2009 ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που έσπασε τον ΟΣΕ σε κομμάτια για να δώσει τα κερδοφόρα σε επενδυτές και τα ζημιογόνα να τα φορτώσει στις πλάτες του λαού. Αποσυνδέθηκε η διαχείριση των τραίνων από την διαχείριση του σιδηροδρομικού δικτύου. Στην Ισπανία θεωρούν ότι αυτή η αποσύνδεση ήταν η αιτία για ένα αντίστοιχο δυστύχημα που είχαν» και πρόσθεσε «το 2017 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παραχώρησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έναντι 45 εκατ. ευρώ σε μια χρεοκοπημένη Ιταλική εταιρεία. Το χρέος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το πέρασε στο κράτος. Το 2019 ολοκληρώθηκε η ιδιωτικοποίηση και όλοι σας μαζί, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψηφίσατε το πακέτο της ΕΕ για την πλήρη απελευθέρωση των σιδηροδρομικών μεταφορών».

«Είστε όλοι σας ένοχοι . Ένοχη είναι και η Ιταλική εταιρεία και οι διάφοροι εργολάβοι που από την μια τσέπωναν τα χρήματα αλλά δεν προχωρούσαν τα έργα», κατέληξε.

Μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας
Στην Αθήνα, μεγάλη είναι η προσέλευση πολιτών στα Προπύλαια και σε άλλα σημεία του κέντρου. Λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας προς την Βουλή, η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες περίπου 50.000 άτομα βρίσκονται στο κέντρο της πρωτεύουσας.

 

Αφήστε μια απάντηση